iOS game-update: I, Gladiator, Guess the Movie en kijk uit voor Wanderer

Vandaag in de iOS game-update: cartooneske actiegame I, Gladiator, het zeer matige Wanderer en een update voor Guess the Movie.

I, Gladiator iconZelden trokken we zo’n groot contrast in de iOS game-update als vandaag. De twee 3D-actiespellen Wanderer en I, Gladiator lijken in essentie erg op elkaar, maar in de praktijk zit er een gigantisch verschil tussen de twee. Zo’n groot verschil, dat we je het liefste afraden om één van de twee te kopen en de ander juist aanprijzen. Casual gamers kunnen nu ook los met een update voor Guess the Movie. Dit filmquizspelletje heeft nu vier nieuwe spelmodi, waarbij je aan de hand van bijvoorbeeld afbeeldingen een filmtitel moet raden.

Guess the Movie: films raden met nieuwe pictionary-modus

Guess the MovieHet iOS-spelletje Guess the Movie staat inmiddels al een fikse poos in de App Store, maar toch hebben we reden gevonden om de game in de iOS game-update mee te nemen. De game heeft namelijk een update ontvangen die een nieuwe Pictionary-spelmodus heeft toegevoegd. Hierbij moet je de titel van een film zien te ontfutselen uit een rits cryptische afbeeldingen. Hiermee is het filmquizspelletje voortaan iets lastiger dan voorheen. Met slechts 16 films om in de nieuwe spelmodus te raden ben je vrij snel klaar, maar de nieuwe categorieën Characters, Animals en Best of 2012 Movies zorgen ervoor dat je een hoop tijd nodig hebt om alle films te ontdekken. De update is net als de game gratis, maar toch kijken we dit gegeven paard voorzichtig in de bek: Guess the Movie ondersteunt namelijk nog steeds niet de resolutie van de iPhone 5.
Downloaden: Guess the Movie ? (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.0+)

Wanderer: minder mooi dan je denkt

WandererNiet alles dat blinkt is goud. De nieuwe game Wanderer: War Song ziet er ontzettend indrukwekkend uit, iets dat grotendeels te danken is aan de krachtige Unreal 3-motor die achter de schermen ronkt. Speltechnisch is er alleen een hoop mis met Wanderer. De game wordt geteisterd door crashes en bugs die vermoedelijk na een update tot het verleden zullen behoren, maar de onwennige besturing en het gebrek aan uitleg over de spelmechanieken maken Wanderer nagenoeg onspeelbaar. Een onwennige camera doet daar een schepje bovenop. In de App Store rechtvaardigt ontwikkelaar Beijing WiiShare de vrij hoge prijs van €4,49 door gratis updates te beloven, maar het lijkt ons verstandig om op zijn minst te wachten totdat er een paar van deze updates zijn verschenen – of om het spel gewoon helemaal over te slaan. Normaliter noemen we slechte games in de game-update zelden, maar de mooie screenshots van Wanderer zullen menig gamer misleiden. Je bent gewaarschuwd.
(Liever niet) downloaden: Wanderer: War Song (€4,49, universeel, iOS 5.0.1+)

Trailer van de dag: I, Gladiator

I, GladiatorHopelijk ben je Infinity Blade nog niet moe. I, Gladiator leent wederom van het actievolle spelprincipe, om je ditmaal in een arena met andere gladiatoren te plaatsen. Je valt aan met swipes en taps, blokkeert met een druk op een schildknop en probeert op deze manier je tegenstander te slim af te zijn. Tijdens je strijd verdien je geld dat je weer kunt investeren in nieuwe bepantsering en wapens. Wat I, Gladiator bijzonder maakt is de vrijheid die je hebt buiten gevechten om: je kunt zelf naar de tegenstanders lopen tegen wie je strijdt, waarna je overschakelt naar een aparte gevechtsmodus. De game ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een fraaie, onderscheidende stijl. Subtiele strepen om 3D-modellen en termen zoals ‘BAM’ die het scherm inspringen zodra je een klap uitdeelt, geven je het idee middenin een volwassen strip te zitten, in plaats van zomaar een 3D-spelletje.
Downloaden: I, Gladiator (€4,49, universeel, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.