iOS game-update: Halo 4, Where’s My Water geüpdatet, Dexter the Game 2 en koopjes

Halo 4 is uitgekomen voor de iPhone en iPad, maar het is allesbehalve wat je denkt wat het is.

GU WO Halo 4 iPhone iPod touch iPadHalo 4 komt naar de iPhone! Het heeft een multiplayer modus, de Master Chief, diens Assault Rifle en de kenmerkende blauw-zwarte menu’s. En verder? Heeft het helemaal niks met de aankomende Xbox-shooter te maken! Kijk en huiver. Waar je vermoedelijk net als wij een wat neutralere mening over hebt, is de YouTube-serie die Disney is begonnen over haar megasucces Where’s My Water. Oh ja, en er is ook opeens een Dexter the Game 2. Veelbelovend? Ach…

Where’s My Water: update en serie

GU WO Where's My Water iPhoneWat Cut the Rope kan, kan Where’s My Water toch zeker ook? Disney is inmiddels van start gegaan met haar nieuwe YouTube-serie Swampy’s Underground Adventures van Where’s My Water, waarin Swampy en de minder vrolijke krokodillen uit de game hun opwachting maken. De eerste twee afleveringen zijn inmiddels online te bekijken en om dat gegeven een beetje kracht bij te zetten, is Where’s My Water voorzien van één nieuw bonuslevel en twintig nieuwe levels voor de Mysterieuze Eend. Het is duidelijk dat Disney vooral de nadruk op legt op de in-app aankopen, want die worden de laatste tijd in sneltreinvaart voorzien van nieuwe updates. In totaal heeft het spel nu meer dan… hou je vast hoor… VIERHONDERD levels. Ga er maar eens aan staan. Het verborgen bonuslevel is blijkbaar zo goed verstopt, dat de App Store-omschrijving al een hint weggeeft: zoek naar de rode brandblusser. Dat komt dan weer toevallig overeen met de eerste aflevering van de webserie, die we hieronder ook maar meteen plempen. Druk op de YouTube-knop in de video of wacht tot het einde voor de vervolgdelen. Maar: vierhonderd levels! We vragen ons af: is er iemand die pas net begonnen is met Where’s My Water en nu alle levels al doorlopen heeft? Dat is toch helemaal geen behapbaar aantal meer?
Downloaden: Where’s My Water? (€0,89, universele app)

Dexter the Game 2 aangekondigd… voor morgen

GU WO Dexter the Game 2 iPhoneNou, of dat iets goeds belooft mag je voor jezelf uitmaken. Dexter the Game 2 is vandaag uit de doeken gedaan voor de iPhone en iPad en komt… morgen. De reden dat het bekend is geworden, is omdat het spel nu al te downloaden is uit de vliegensvlugge Nieuw-Zeelandse App Store. Kortom: het spel van Marc Ecko heeft totaal geen vooraankondiging gehad en dat is op zijn minst een beetje verbazingwekkend voor een game rondom een van de meest besproken series van het moment. In Dexter the Game 2 heb je een open spelwereld waarin je te voet en te voertuig doorheen kan gaan. Daarin volg je niet het verhaal van de serie (zoals bij deel 1 het geval was en nu makkelijk had gekund door alle nieuwe afleveringen), maar krijg je willekeurige moordzaken voorgeschoteld die je op je geheel eigen wijze moet afronden. Het meest eigen van het spel lijkt te worden dat je DNA verzamelt op een crime scene en dat je zo aanwijzingen krijgt voor de persoon die je om moet/ wil leggen. De eerste Dexter was wat lelijk afgewerkt, maar wel een van de eerste ‘volwaardige’ 3D-actiespellen op de iPhone en werd daarom best goed beoordeeld. Hoe ver de tweede het gaat schoppen, ondervinden we morgen.

GU WO Dexter the Game 2 iPhone 2

GU WO Dexter the Game iPhone 3

Trailer van de Dag: Halo 4

We eindigen de dag met een fenomenale aankondiging: Halo 4 komt eraan voor de iPhone en iPad! Holy &ˆ%ˆ&%&ˆ&(*%##! En nu weer rustig ademhalen, of misschien in een hoekje huilen, want is het niet wat je denkt. Absoluut niet. Het betreft een reclamespel van het niet in Nederland verkrijgbare drankje Mountain Dew en heeft op de fijne muziek na, niks met de befaamde gamereeks te maken. Het is een soort landjepik op basis van locaties van winkelketens die we niet in Nederland hebben, waarop je het speltype King of the Hill naspeelt tegen andere spelers. Als die in de buurt zijn en als die er überhaupt zijn dan. Dan ga je een uur lang de strijd aan tegen iemand in iets wat in ieder geval nog wel lijkt op een shooter – maar waarvan we geen idee hebben of dat het ook is, omdat de vroege testers nog geen potje daadwerkelijk speelden. Wat wél bekend is, is dat je gevechten kan winnen met munitie, en dat die munitie je aan komt wandelen door streepjescodes van Mountain Dew en Doritos met de app te scannen… wat natuurlijk in de winkel verkrijgbaar is. Handig! Dit lijkt niet eens een leuke grap voor Halo-fans, laat staan een goede game. Het is wel de meest spraakmakende trailer van de dag.

Mis je Borderlands Legends? Die hebben we vanochtend in een apart artikel besproken: Borderlands Legends voor iPhone en iPad verschenen

De koopjeshoek

Leuke aanbiedingen vandaag? Zoals elke dag kunnen er met gemak vijf noemen voor de iPhone en iPod touch:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2012, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen dexter, game, iculture speelt, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.