Dexter in de App Store

Dexter the game is eindelijk in de App Store verschenen. Ga net als Dexter in de gelijknamige tv-serie op zoek naar daders die het verdienen om te sterven. Wordt de seriemoordenaar die strijd voor het goede van de onschuldigen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Dexter the Game for iPhoneNadat we er in maart al over spraken, is nu eindelijk de officiële iPhone-game Dexter in de App Store verschenen. De game is gebaseerd op de tv-serie Dexter, met in de hoofdrol een bloedspattenanalist bij de Miami Metro Police. Hij heeft echter ook een donkere kant, want hij is tevens zelf een seriemoordenaar.


In het spel speel je minigames en puzzels die je moet oplossen. De verhaallijn komt sterk overeen met die van het eerste seizoen, geschreven door Tim Schlattmann. Er zijn wel 1.100 unieke dialogen beschikbaar, allemaal ingesproken door acteur Michael C. Hall. Deze speelt Dexter in de gelijknamige tv-serie. Interactie met de omgeving is mogelijk door het gebruik van de accelerometer-functie. Via hakbewegingen kun je iemand uitschakelen en door de iPhone links en rechts of vooruit en achteruit te kantelen kun je Dexter laten bewegen. Deze manier van bewegen kan veranderd worden naar virtuele joysticks. Links- en rechtsonder bevinden deze zich voor het normale loop- en kijkwerk.

Dexter moet net als in de serie interactie met andere mensen aangaan, zonder dat ze je als seriemoordenaar gaan verdenken. Elke actie heeft consequenties op je Mask-level. Hoe lager dat niveau, hoe eerder ze je kunnen ontmaskeren en hoe eerder het spel afgelopen is. Je kunt zelf de hoofdrol spelen of in de derde persoon de game spelen. Door pinchen kun je nog beter inzoomen op een bepaalde actie. Eenmaal een dader gevonden kun je allerlei attributen gebruiken om deze uit te schakelen. Dit moet wel gebeuren zonder je Mask-level in gevaar te brengen. Dexter the game komt in vier delen beschikbaar, waarvan nu de eerste beschikbaar is en een gemiddelde gameduur van 8 tot 10 uur heeft. Het is onbekend of de overige delen gratis beschikbaar worden gesteld of dat deze als aparte aflevering aangeboden worden in de App Store.

Hieronder is een gameplay video te zien. Deze is van maart dit jaar, destijds was het nog een werkversie van Dexter. Bepaalde aspecten kunnen hier veranderd zijn, maar de algehele look en feel is hetzelfde gebleven.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De ontwikkelaars hebben zelfs prijzen verbonden bij de aanschaf van het spel. De code die je hiermee krijgt kun je op www.dexterthegame.com invullen en maak je kans op een walk-on role van seizoen 5, lunch met de schrijver, DVD’s, t-shirts, noem het maar op..

Download: Dexter the Game (€ 4,99)

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.