iOS game-update: GTA Vice City en Modern Combat 4 GvdW, trailer The Drowning

Twee Game van de Week-uitreikingen deze week, want Modern Combat 4: Zero Hour en Grand Theft Auto Vice City voor iOS zijn beide geweldig.

GU VR Game van de Week editie Modern Combat 4Nee, het kan gewoon niet anders. De verhoudingen met andere uitreikingen zouden zoek zijn en kwaliteit te weinig erkend. En dus begeven we ons van het gebaande pad: er zijn twee Game van de Week-titels deze week: de bombastische shooter Modern Combat 4: Zero Hour en de open-wereld game Grand Theft Auto Vice City. En dan hebben we ook nog een eerste trailer van het volgende, veelbelovende schietspel dat vers van de pers is aangekondigd.

Mooi eind van de wereld: The Drowning

GU VR The Drowning iPhone iPadOp de dag dat we waarschijnlijk de beste shooter van het jaar bekronen met een Game van de Week, meldt het volgende schietspel waar we naar uit kunnen kijken zich alweer aan. The Drowning onthult zich in een trailer die meteen stemmig allerlei nare beelden van Aarde naar je toe gooit, om vervolgens de eerste gameplaybeelden voor te schotelen en af te sluiten met de tekst dat het einde van de wereld een prachtig iets is. We moeten het The Drowning nageven: het ziet er inderdaad erg mooi uit. Op basis van de alsmaar beter uit de verf komende Unity-spelmotor, krijg je een wereld waarin je betrekkelijk vrij kan rondlopen voor je kiezen, waarin je onderdelen bij elkaar sprokkelt waarmee je wapens kan sparen. Ontwikkelaar DENA oppert dat je het spel kan spelen zonder analoge stick, en dat bewegen, kijken en inzoomen intuïtief met drukken en pinchen op het scherm moet kunnen. Er is met name één aspect dat The Drowning bij voorbaat om zeep kan helpen: het wordt een gratis te downloaden spel waarbij het nog niet bekend is op welke manier de maker geld wil verdienen. The Drowning moet uitkomen in het begin van volgend jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=POSWi7rx45E

Game van de Week: Modern Combat 4: Zero Hour

Game van de WeekHet vervolg van de beste shooter op de iPhone, iPod touch en iPad is geweldig. Meer woorden heb je niet nodig om de kwaliteit van Modern Combat 4: Zero Hour te omschrijven. Ontwikkelaar Gameloft heeft zich uitgeleefd in het toevoegen van visuele effecten aan de al zo scherpe beelden van deel drie, en dat resulteert in bijna overdadig glimmende vloeren, bloedspetters in beeld, fraaie lichteffecten en prachtige explosies en rookwolken. Ondertussen staat ook de gameplay nog als een huis. Je richt met het vizier makkelijker automatisch op tegenstanders, maar de situaties en decors van Zero Hour zijn beklemmend genoeg om het spel niet als makkelijk weg te zetten – zelfs op Easy word er gekeken hoe bekwaam je bent in het shooter spelen op een touchscreen. Dat gaat zowel in de singleplayer met richthulp als de online multiplayer (met een handvol modi en de mogelijkheid om een crew vrienden te verzamelen voordat je het online opneemt tegen andere teams), zeer goed. De speelvelden waarin de confrontaties zich bevinden zijn bijna zo indrukwekkend als het feit dat je in de verhaallijn ook met dé tegenstanders van de Westerse wereld speelt: terroristen. Ze hebben geen benoemde afkomst, maar wel interne machtsverhoudingen die het verhaal op scherp zetten en de singleplayer daardoor net zo pakkend maken als de online confrontaties. Modern Combat 4: Zero Hour is een geweldig totaalpakket.
Downloaden: Modern Combat 4: Zero Hour (€5,99, universele app, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=qCulvhFX-MM

Game van de Week: Grand Theft Auto Vice City

Game van de WeekLater vandaag hebben we een uitgebreide recensie van Grand Theft Auto: Vice City, maar we kunnen je alvast verklappen dat de game niet zomaar ook Game van de Week is geworden. Het is nog steeds heerlijk om een grote open wereld in je knuisten te hebben en als die wereld is doorspekt met de foutste tijd uit de recente geschiedenis, weet je waar je aan toe bent in Vice City. Hiphop van lachende rappers pompt uit de auto’s, groene joggingsbroeken rennen de straat over en motoren rijden overal tussen groot uitgevallen sedans door. Je kan ze allemaal toeëigenen en hun berijders het leven zuur maken – gewoon omdat het kan. Zo gaat het in GTA en die beleving is nog steeds leuk mobiel. Hoewel: de besturing laat nog steeds te wensen over. De camera is ditmaal voorspelbaar en stabiel, maar met name het rijden is nog steeds een uitdaging op zich. Meer dan het vorige deel wordt Vice City gered door het verhaal, dat een heerlijk en gestoord kijkje in de onderwereld combineert met al het roze en foute wat de jaren tachtig te bieden had. GTA Vice City is een heerlijke retrobeleving voor iedereen die het origineel een warm hart toedraagt, en een groots vrij actiespel met een te overwinnen besturingsdrempel.
Lees vanavond onze uitgebreide recensie!
Downloaden: Grand Theft Auto: Vice City (€4,49, universele app, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2012, 19:42
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, modern combat, vice city

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.