Final Fantasy IV komt op 20 december op iOS

Final Fantasy IV voor de DS komt naar de iPhone, iPod touch en iPad. Dat heeft uitgever Square-Enix bekend gemaakt.

Final Fantasy IV iPhone iOSSquare-Enix brengt Final Fantasy IV op 20 december uit op de iPhone, iPod touch en iPad. Het gaat daarbij niet om het jaren oude origineel, maar om de remake die eerder verscheen op de Nintendo DS. Het wordt geen goedkoop spel: het lijkt te gaan verschijnen voor 20 dollar of euro, en daarmee is de prijs zoals bij meer Square-Enix games veel hoger dan bij concurrerende spellen. De remake heeft ook een eenvoudige Easy-stand voor beginners van RPG’s.

In Final Fantasy IV stap je in de schoenen van Cecil, een dark knight die het als zijn missie ziet om de kwade magiër Golbez uit te schakelen voordat hij met zijn kristallen de wereld vernietigt.

In het spel ga je op stap met constant andere teamgenoten die zich bij je aansluiten en die je kan selecteren op hun specialiteiten. Eveneens zijn er Hero’s; sterkere personages die waar je verder niet aan kan sleutelen qua eigenschappen. Final Fantasy IV geniet een vechtsysteem dat Active Time Battle heet, waarin je nog steeds menu’s opent om aanvallen te selecteren en waarin je in principe nog om de beurt aanvalt, maar waarin ook elementen die op je reflex en op snelheid teren zijn verwerkt.

Na de iOS-versie op 20 december, verschijnt Final Fantasy IV in het begin van 2013 ook voor Android. Het is niet de eerste DS-remake van de serie op de iPhone: eerder kwam Final Fantasy III al uit, die we hieronder linken. De game is tijdelijk fors in de aanbieding voor 7,99 euro, in plaats van de gebruikelijke 14,49.

Downloaden: Final Fantasy III (€7,99 tijdelijke prijs, iPhone, iOS 3.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2012, 16:55
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.