iOS game-update: Grilly the Cheese, Iesabel 2.0 en wat doet Professor Layton op iPhone?

Professor Layton komt naar de iPhone en iPad, maar niet in de vorm die we kennen. Grilly the Cheese en Iesabel kunnen je bezighouden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA Professor Layton op iOSOh man, wat is Asphalt 8: Airborne lekker hè? We scheuren nog een eindje door in onze laatste Game van de Week en zijn eigenlijk nog niet op onrechtvaardigheid gestuit omtrent in-app aankopen, wat jullie? Natuurlijk is het verleidelijk meer en snellere auto’s te kopen, maar de verleiding en uitdaging wijkt niet echt af van oudere racegames die niét met in-app aankopen werken. Terzijde! Er zijn meer toffe games op de iPhone en iPad dezer dagen. Actie-RPG Iesabel heeft een nieuw hoofdstuk, we platformen gratis met Grilly the Cheese en fronzen de wenkbrauwen om Layton 7.

Iesabel hakt een hoofdstuk verder

GU Iesabel 2.0 nieuw hoofdstuk RPG iPad iPhoneDe actie-RPG Iesabel voor iPhone en iPad was bij introductie in juli dit jaar een koopje. Het Diablo-achtige hakspel dat je van bovenaf bekijkt kostte maar 89 cent en gaf op papier urenlang kerker- en hakplezier. Helaas beleefde de game desondanks een valse start: in de hoogste resolutie waarop je het spel kan spelen, waren alle omgevingen geel en kon je geen kaas maken van het spel – op oudere iPhones en iPads liep het spel juist om de haverklap vast. De gele texturen werden snel gefixt, de vastlopers minder. Nu zal het allemaal goed moeten functioneren en dat mag je ook verwachten met het huidige prijskaartje van 3,59 euro. In de nieuwste update is er niet gesneden in de beloftes van Iesabel: het spel speelt nog steeds aardig en als een volwaardige actie-RPG, heeft nog steeds een verhaalmodus én een multiplayer-samenwerkingsstand voor 8 spelers (maakt niet uit of die spelen op iPhone, iPad of Mac!) en nu is er dan ook een nieuw hoofdstuk. Ontwikkelaar Forever Entertainment zegt niet hoe lang het is, maar heeft het Frozen North genoemd en laat je met of zonder medespelers doorvechten naar het Noorden, waar je antwoorden moet krijgen op vragen die het verhaal hoort op te roepen.
Blijft de game crashen op je oudere iPhone of iPad? Probeer een lagere resolutie te kiezen in de opties van het spel!
Downloaden: Iesabel (€3,59, universeel, iOS 6.0+)
Mac-versie: Iesabel (€4,49, Mac OS X 10.6.6+)

Professor Layton komt naar iOS, maar…

GU MA Professor Layton 7 iOSVerbaasd. Dat zijn we. Het ziet ernaar uit dat het meest geschikte en een van de beste games voor de Nintendo DS zijn opwachting maakt voor de iPhone en misschien iPad: Professor Layton. Dat is nieuws waarvan we een gat in het dak kunnen springen, maar de eerste beelden die met de aankondiging gepaard gaan, krijgen ons nog niet zo enthousiast. Een Nintendo-fanatieke website publiceerde onderstaande beelden op een iPhone waarop ‘Layton 7’ wordt gespeeld. En… het lijkt in niets op wat we kennen. De video toont geen puzzels of tussenfilmpjes met dialogen en tekeningen van de verschillende hoofdpersonen, maar een stadje dat je van schuin bovenaf bekijkt. De speler drukt een paar keer op de straten erin en je ziet wat personages lopen, maar een echt gameplay-element kunnen we er nog niet uit destilleren. Alleen de visuele stijl doet enigszins aan de Layton-games denken. Waar Professor Layton op de iPhone (en iPad) naartoe gaat? Het is de grootste Layton-puzzel die we tot nu toe voorgeschoteld hebben gekregen.

Trailer van de Dag: Grilly the Cheese

GU Grilly the Cheese iPad iPhoneEen nieuwe week, een nieuwe kans en een nieuw spel om de hoogste highscore onder je vrienden in te halen. Grilly the Cheese verblijdt de fanatieke retrospeler alvast met fijne bliebjesmuziek die in je hoofd blijft hangen als je het spel even weglegt. Of je dat snel doet, is eigenlijk aan jezelf. Grilly the Cheese laat je automatisch rennen en vertrouwt alleen de springknop aan je toe. Door die kort of lang in te drukken bepaal je de hoogte van de sprong van de kaas waarmee je speelt. Het is zaak om dat zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, want na de slome start van elke poging, kan het spel na een tijdje lastig zat worden met maar enkele gevaren in beeld. Groepen vogeltjes die je door de lucht frontaal aanvliegen, meebewegende bomen die zaadjes lanceren waar je over moet springen en fonteintjes waar je net tegenaan mag botsen zijn je grootste vijanden. De slome start van elk potje kan er echter wel eens voor zorgen dat deze kaas niet heel lang houdbaar is. Je moet je bijna opladen om weer aan een nieuwe poging te beginnen.
Downloaden: Grilly the Cheese (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2013, 20:16
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, Professor Layton

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.