iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

BattleQuiz: nieuwe Nederlandse online quiz voor de iPhone

BattleQuiz is een leuk Nederlands quizspel voor de iPhone, iPod touch en iPad waarin je online een tegenstander uitdaagt op onderdelen als het Nederlandse nieuws, muziek, filmquotes, algemene trivia en nog veel meer.

BattleQuiz Nederlandse online quiz iPhoneDe iPhone-app van de televisieshow De Slimste Mens heeft wel aangetoond dat er een grote markt is voor online tegen elkaar te spelen quizspelletjes op de iPhone. Het kon dan ook haast niet anders of er moest een partij opstaan die wilde inhaken op dat succes. Dat lijkt ontwikkelaar Qlvr te zijn, die het nieuwe Nederlandstalige quizspel BattleQuiz heeft uitgebracht voor de iPhone, iPod touch en iPad. In BattleQuiz daag je tegenstanders uit over een veelvoud aan onderwerpen, van nieuws tot sociale media.

Zodra je een potje bent begonnen tegen een willekeurige speler of een vriend die je via de app of Facebook hebt opgezocht, mag de eerste speler een onderwerp kiezen. Daar valt meteen op dat BattleQuiz het niet amateuristisch aanpakt: je kan namelijk meteen kiezen uit de categorie nieuws die in samenwerking met het gratis dagblad Metro is samengesteld. Ook kan je gratis de categorieën algemene trivia, sociale media en reizen selecteren. Daarnaast zijn er vijf categorieën die je elk drie keer mag proberen en daarna kan kopen voor 550 in-game munten: OlympIQ, tv & film, rekenkrakers, music unlimited en beroemde filmquotes. Je begint het spel met 1000 munten en krijgt voor elk gewonnen en verloren potje een nieuwe handvol munten.

BattleQuiz rubriek kiezen iPhonePer ronde krijg je zeven vragen voorgelegd die je in betrekkelijke rust kan antwoorden. Je krijgt eerst de vraag te lezen en pas als het belletje midden in beeld half rond is, komen de antwoorden in beeld en gaat de antwoordtijd in. Uiteindelijk kan je van je tegenstander winnen door sneller te antwoorden, maar het aantal correcte antwoorden is veel belangrijker. BattleQuiz is veel minder dan Song Pop op snelheid gericht. Je krijgt geen bonuspunten als je meerdere vragen achter elkaar goed hebt, maar krijgt gewoon één punt voor een goed antwoord. Pas als het dan onbeslist is met de tegenstander, wordt er naar de tijd gekeken.

BattleQuiz iPhone iPod touch winnaarMet muntjes die je voorafgaande aan een battle kan spenderen (en natuurlijk ook via in-app aankopen kan bijbestellen), kan je voordelen kopen tijdens het quizspel. Ze beïnvloeden de quiz zelf, maar wel op een leuke manier. Je kan twee verkeerde antwoorden wegkopen, wat extra tijd nemen voor een antwoord of de punten voor een vraag opstrijken als jij en de ander die vraag fout beantwoordden. Goedkoop zijn de power-ups niet: 10 keer vijf seconde extra speeltijd kost je 320 munten, en daarmee is het nog de goedkoopste.

Slechts over de nieuwscategorie valt te twisten in BattleQuiz, dat verder qua opzet helder in elkaar steekt en qua uitwerking zijn mannetje staat. Bijna alle nieuwsvragen gaan namelijk over media en muziek, waardoor er eigenlijk amper ‘echt’ nieuws aan de orde is. Daarmee schiet de app zichzelf ook in de voet, want zo is er minder aanleiding om de film- en muziekvragen te kopen.

Downloaden: BattleQuiz (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 14:44
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen de slimste mens, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.