Splashtop 2: PC of Mac bedienen vanaf iPhone eerste dag gratis

Splashtop 2 is de handige opvolger van de iPhone-app waarmee je je Windows-pc of Mac kan bedienen met de iPhone of iPod touch. De verbindingskwaliteit via 3G, 4G en Wi-Fi op afstand is verbeterd.

Splashtop 2 Remote Desktop for iPhone en iPodDe populaire iPhone-applicatie Splashtop Remote Desktop heeft een opvolger gekregen voor de iPhone en iPod: Splashtop 2. Met de applicatie kan je nog steeds de pc of Mac benaderen en bedienen vanaf je telefoon, om zo bijvoorbeeld tekst te verwerken in Word, Flash te gebruiken in de internetbrowser of misschien wel een game te spelen. In de aanpak is echter iets veranderd: er zijn nu in-app aankopen in abonnementsvorm voorhanden die je nodig hebt om de app met een mobiele internetverbinding te laten werken.

Splashtop 2 inloggen op computerSplashtop 2 is vandaag uitgekomen en meteen gratis te downloaden. Na de introductieperiode gaat de prijs omhoog naar 3,99 euro, maar de schijn bedriegt dat Splashtop 2 daarmee goedkoper is dan zijn normaal gesproken 7,99 euro kostende voorganger. Splashtop 2 maakt voor zijn handigste functie, voortaan gebruik van een in-app abonnement dat het Anywhere Access Pack heet. Alleen daarmee kan je inloggen vanaf een andere Wi-Fi-verbinding, 3G- of 4G-verbinding. Voor 79 cent heb je een maand lang toegang tot je desktop, voor een jaar betaal je 7,99 euro. Bij regelmatig gebruik is de nieuwe applicatie dus duurder geworden. Splashtop 2 belooft dat de streamingkwaliteit is geoptimaliseerd voor verschillende netwerkcondities. Dat was een wankel punt in de eerder verschenen app. Bovendien wordt je data beveiligd uitgewisseld met een SSL-verbinding met een 256-bit AES-encryptie.

Splashtop 2 Word bedienen vanaf iPhoneOm verbinding te leggen met Splashtop 2, ga je naar de website van Splashtop en installeer je de Splashtop Streamer op je pc (Windows XP, Vista en Windows 7 worden ondersteund) of Mac (OS X Snow Leopard of later). Vervolgens maak je een account aan zodat je op afstand kan inloggen. De applicatie raadt de dienst pas aan als je een dual core-processor of beter in je desktop of laptop hebt liggen. De applicatie kan met maximaal vijf computers verbonden worden, waartussen je in de app kan kiezen.

De applicaties van Splashtop voor zowel de iPad als de voorgaande app op de iPhone, staan erom bekend regelmatig afgeprijsd te worden. Ter introductie is Splashtop 2 vandaag gratis te downloaden. Let wel op: als je Splashtop 2 installeert, werkt de oudere Splashtop Desktop Remote-app voor de iPhone niet meer en wordt je gedwongen in het keurslijf van de nieuwe in-app abonnementen.

Downloaden: Splashtop 2 (gratis ter introductie, daarna €3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 20:15
Categorie Zakelijk
Onderwerpen splashtop, splashtop 2, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.