Clear Browser: schitterende webbrowser voor de iPad

Clear Browser is een nieuwe webbrowser voor de iPad ontdaan van alle opsmuk. Je kan webpagina's in volledig scherm bekijken en met een Pro in-app aankoop kan je ook de code doornemen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Clear Browser iPhone iPod touch iPad“The Browser You’ll Love to Launch”, klopt de nieuwe universele applicatie Clear Browser zichzelf op de schouder. Als je het hebt over verwachtingen scheppen. Clear Browser wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken en dus wordt de toepassing gratis aangeboden in de App Store, voor de iPad en iPhone. De kracht van de applicatie is dat je in volledig scherm surft, zonder dat je wordt afgeleid door enige menu- of adresbalk.

Clear Browser webpaginaDe app doet geen enkele moeite zichzelf te introduceren. Je start hem op en krijgt meteen het toetsenbord met een adresbalk in beeld. Die verdwijnt daarna weer net zo snel als je het adres hebt ingetypt en de eerste site aandoet in de app. Knipperde daar nou rechts even wat in het scherm? Het was een hint. Met een veegbeweging vanaf de rechter of linker zijkant, schuift een menubalk met vier knoppen in het scherm. Zwarte, minimalistische iconen op een witte achtergrond: een adres intypen, geschiedenis bekijken, instellingen nagaan en de code van een pagina zien. Achter het laatste zit ook een gedachte.

Clear Browser geschiedenisWant waar Clear Browser vooral een mooie, afleidingsloze browser zal zijn voor velen, biedt het voor anderen een mogelijkheid om er paginacodes mee te bekijken. Dat kan aan de hand van het Pro-pakket dat je voor een in-app aankoop van 1,59 euro afdwingt. Je krijgt dan ook een zwik interessante programmeursopties in de instellingen. Je kan kiezen formatdetectie van bijvoorbeeld links en telefoonnummers uit te schakelen, UIWebView Bouncing aan of uit zetten en HTML5 multi-touch uitzetten. Onder de instellingen zit ook een mainstream-optie: alleen met de in-app aankoop kan je de surfgeschiedenis verwijderen. Dat kan wenselijk zijn, want de zes laatste pagina’s worden in Clear Browser anders altijd in een fraaie lijst weergegeven met preview van elke bezochte website.

Helaas is Clear Browser niet de allersnelste browser. Het is niet dat pagina’s lang over het laden doen – althans niet in onze testsessie, maar sommigen scrollen wel wat schokkerig. Iets dat je juist niet verwacht als je niks anders voor je ziet dan de website. Ook is een pagina teruggaan wat onhandig. Daarvoor moet je in het zijkantmenu op de plus drukken voor de adresbalk en kan je daarop met de pijltjes terug. Het ontneemt beide niet dat Clear Browser een prachtige webbrowser is, maar kan er wel voor zorgen dat het toch niet de browser is die je het liefst opstart op de iPad.

Downloaden: Clear Browser (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 17:29
Categorie Productiviteit
Onderwerp clear

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.