iOS game-update: Crafty Creatures, Bubble Blitz en Square-Enix’ Demons’ Score

Het lijkt alsof ontwikkelaars er massaal voor kiezen hun games vandaag al uit te brengen in plaats van donderdag, om niet verdrukt te worden tussen de media-aandacht van iOS 6 vanavond en de iPhone 5 vrijdag. Behalve Rayman Jungle Run en Street Fighter X Tekken is ook de wekelijkse game van Chillingo vandaag al verschenen, […]

GU WO Bubble Blitz Mania iPhone iPod touch headerHet lijkt alsof ontwikkelaars er massaal voor kiezen hun games vandaag al uit te brengen in plaats van donderdag, om niet verdrukt te worden tussen de media-aandacht van iOS 6 vanavond en de iPhone 5 vrijdag. Behalve Rayman Jungle Run en Street Fighter X Tekken is ook de wekelijkse game van Chillingo vandaag al verschenen, in plaats van de traditionele donderdag. Dat is Crafty Creatures, waarvoor je zelf levels kan maken. Bubble Blitz is een echte highscore-bubbeltjesschieter en Square-Enix heeft met Demons’ Score alweer een eigenzinnige iPhone-game uitgebracht.

Hetzelfde leuk aangekleed: Crafty Creatures

GU WO Crafty Creatures iPhone iPod touch iPadZoals je in de inleiding al kon lezen: Crafty Creatures is uitgegeven door Chillingo. En des Chillingo’s kunnen we stellen dat het spelletje niet al te bijzonder is, maar dat de aankleding weer dik voor elkaar is. Crafty Creatures is het zoveelste spel op de iPhone en iPod touch waarin je op een paar objecten moet drukken om ze te laten verdwijnen uit een level. Op die manier kan de bal die je zelf speelt, herenigd worden met de bal aan de andere kant of onderkant van het level en heb je de klus geklaard. Pak vooral ook de drie knoopjes onderweg mee voor de maximale score. Niks nieuws onder de zon, maar wel leuk aangekleed met stofjes, personages van balletjes wol en een bijzonder kleurenpalet. Aardig is ook dat je het levelaanbod handmatig kan uitbreiden door zelf levels te maken en te delen in het gratis te downloaden spelletje.
Downloaden: Crafty Creatures (gratis, universele app)

Bubble Blitz Mania: leuk bubbels knallen

GU WO Bubble Blitz Mania iPhone iPod touch“Er waren aardig wat bubbelschiet-spelletjes in mijn tijd jongen, maar er was eentje die er met kop en schouders bovenuit stak. Nee, jongen, niet die van Hyves. Iets met een katje.” Dank, opa-uit-de-toekomst vertelt! Het is waar wat hij zegt hè? Bubble Blitz Mania is de opvolger van het net zo gepolijste Bubble Blitz, met een katje. Net als de voorganger is ook dit een bubbelschiet-spel waarvoor je je als fanatiek gamer nou eens hoeft te schamen. De bubbels komen razendsnel op je af in de minuut tijd die je hebt en jouw taak is ze zo snel mogelijk uit beeld te schieten, zodat het volgende patroon bubbels zich aandringt en je weer naar het volgende patroon kan. Hoe meer je er afwerkt, hoe hoger vanzelfsprekend je score. Niet heel bijzonder en zelfs een beetje beperkt met de straffe tijdslimiet die er op het spel zit (maar die je kan verlengen met een in-app aankoop, tik-kel-tje laf), maar wel flink opgeleukt door allerlei power-ups die je krijgt als je een aantal bubbels achter elkaar goed knalt. Daarnaast vallen er kittens uit de bubbelstapel die je aan het einde van de rit punten opleveren en de weg openzetten naar nieuwe boosts die je van tevoren kan activeren. De muntjes die dat kost, kan je weer bij elkaar sprokkelen door missies te halen. Een vicieuze cirkel van bezigheidstherapie. Missies worden makkelijker met boosts, boosts verkrijg je weer door missies. Holy moly opa, hoe veel uur heb je wel niet in dat spel gestoken zonder dat je het doorhad?
Downloaden: Bubble Blitz Mania (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Demons’ Score

GU WO Demons Score iPhone iPod touch iPadHet lijkt wel alsof de Japanse speluitgever Square-Enix nu wel eens af wil zijn van de games die ze op de E3-gamebeurs eerder dit jaar in Los Angeles presenteerde. De studio floept de ene na de andere game eruit. Drakerider staat nog vers in het geheugen en we zijn nog steeds dagelijks (!) een paar minuten op jacht in het verslavende kaartspel Guardian Cross. De volgende uitgave heet Demons’ Score en is weer totaal wat anders, maar minstens zo typisch Japans. Je speelt een rondborstige, roodharige vrouw begeleid door een teddybeer met een gemolesteerde stem. Samen neem je het, al vliegend door donkere gangen, op tegen vijanden die je aan komen vliegen, en dat doe je door op de maat van de muziek op het beeld te tikken of te vegen. De pompende, typische hoge en schelle RPG-muziek vormt zo de basis van getimed gebash met je vingertoppen. Het werkt best aanstekelijk, al is Demons’ Score wel afwisselend qua moeilijkheidsgraad, aangezien je vaak indicaties ziet van wanneer je het beeld moet aanraken, maar op andere momenten juist volledig in het diepe wordt gegooid. Een vlot spel, lekker anders ook, maar we weten nog niet hoe lang het leuk is. En dat is best een gok voor deze (typische Square-Enix) prijs.
Downloaden: Demons’ Score (€5,49, universele app)

De koopjeshoek

Tijd en zin over om vanavond software te downloaden anders dan iOS 6? Hier zijn de leukste gamesaanbiedingen van vandaag, en daar zit best wat leuk grut tussen!

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2012, 18:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.