iOS game-update: Scorching Skies en gratis games Bombshells en Drakerider

Square-Enix heeft een indrukwekkende nieuwe RPG gemaakt voor de iPhone die je gratis kan downloaden: Drakerider. Daarnaast zijn Bombshells: Hell's Belles en Scorching Skies twee nieuwe toffe 3D-vlieggames.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Bombshells Hell's Belles headerEr was eens een dag dat het assortiment nieuwe games op de iPhone en iPod touch in 3D groter was dan het aantal nieuwe 2D-games. En die dag was… vandaag. Het 3D-geweld dat we om onze oren krijgen vandaag is ongelooflijk. Zo groot dat we er niet eens aan toekomen om de nieuwe demo van het verfrissend leuke puzzelspel Blast-A-Way te beschrijven! We hebben maar liefst twee gratis te downloaden actiespellen in de vorm van Square-Enix RPG Drakerider en de vlieggame Bombshells, en verkennen het vijandige luchtruim nog eens met Scorching Skies.

Bombshells: vliegen met chicks

GU DO Bombshells Hells BellesHet maakt uitgever Glu echt niet uit hoe ze geld verdienen aan freemium-games. Nog voordat je een seconde hebt gespeeld in hun nieuwe vlieggame Bombshells, krijg je de optie om uit drie personages te kiezen. Één daarvan heeft 120 procent levensenergie en schietkracht ten opzichte van de andere twee. Wil je die? Dan mag je meteen 1,59 euro betalen. Er valt nog iets op aan de drie personage: het zijn alledrie goedgevormde dames waar je uit mag kiezen. Hell’s Belles is de bijnaam van Bombshells en dat beschrijft het al: dit is een spel met vrouwelijke ballen. Drie trashtalkende powerchicks die vliegtuigen bestijgen in een spelwereld die ergens het midden houdt tussen cartoonesk en stoer. Bombshells heeft een eigen gezicht, en dat niet alleen, het is ook een behoorlijk spel waarin je schiet en verzamelt in het luchtruim. De besturing is lekker overzichtelijk voor een spel in dit genre: knoppen links laten je versnellen en remmen, met kantelbewegingen stuur je, knoppen rechts activeren je wapens. Oh, en dan zijn er nog swipes waarmee je noodbewegingen kan maken. Een fijne basis voor het vlieg-schietspel met meer dan 200 vliegtuigen, kanonnen en raketwerpers om te proberen, en waarin je ook nog een online multiplayer modus voorhanden hebt. Ja, natuurlijk tref je daarin tegenstanders die betere wapens en vliegtuigen hebben gekocht, dat is nou net de grap van freemium – maar laat het je niet tegenhouden. Let wel: Bombshells is ruim 300 MB om te installeren, maar pakt nog eens 600 MB bij het eerste keer opstarten.
Downloaden: Bombshells: Hell’s Belles (gratis, universele app)

Scorching Skies: vliegen en zwoegen

GU DO Scorching Skies iPhone iPod touchExcuses hoor, dat we klaagden over de introductie van Bombshells waarbij je meteen een poot wordt uitgedraaid voor een beter personage. Het andere nieuwe vliegspel van vandaag is Scorching Skies en dat kan er ook wat van; je met een naar gevoel aan een spel laten beginnen. Zonder enige moeite de principes van het spel uit te leggen of maar een verhaal aan het voetlicht te brengen, krijg je de ene na de andere kortstondige instructietekst voorgeschoteld waar je zelf maar een lijn uit moet zien te trekken. Volgens de ontwikkelaar Overpower Studios is het met opzet. Scorching Skies is helemaal niet bedoeld om toegankelijk te zijn, het positioneert zich juist als een hardcore game. Overpower adviseert je alle helpsecties in het spel te lezen en belooft ook meteen maar even dat er geen andere game op de iPhone of zelfs in het genre is, waarin de kunstmatige intelligentie zo slim en menselijk is als bij je tegenstanders in deze game. Als je tijd en drijfveer hebt om je na de 3,99 euro aanschafprijs te verdiepen in de game, vlieg en schiet je in futuristische omgevingen met onwerkelijke steden en vliegende schotels die erboven hangen. Een mooi sfeerplaatje dat slechts sporadisch verpest wordt door erg hoekige explosieve effecten. Scorching Skies lijkt een goede investering voor wie wat tijd in een game durft te steken.
Downloaden: Scorching Skies (€3,99, universele app)

Trailer van de Dag: Drakerider

GU DO Drakerider iPhone iPod touchDamnit, we zaten er echt helemaal in! Japanse spelontwerpers zijn niet zo goed in logica. Net nadat we voor het eerst het Game Over-scherm zien, maar nog op het scherm swipen voor de laatste actie, hebben we blijkbaar alweer wat ingedrukt waardoor we een enorm stuk teruggaan in het spel. Maar wat hebben we een zin om het nog eens te proberen. Drakerider is een gratis te downloaden RPG van Square-Enix, en dat betekent een avonturenspel met veel gevechten, Japans kreunende vetkuiven, een verhaal dat zich nog moet uitbouwen en je daardoor lekker in het spel trekt en kerker na kerker om je doorheen te ploeteren. Daar gebruikt Drakerider een lekker eigenzinnig gevechtssysteem voor. Je bestuurt een draak met je hoofdpersoon door onderin beeld over kettingen te swipen. Ga je naar links dan genees je, het groene vak daarnaast laadt de draak op, met geel van je aan met krachtige aanvallen en dat kleine stukje rood… dat mag je niet aanraken. Het leidt tot een woedeaanval van de draak en als je dan niet snel genoeg terug swipet naar het dan aanwezige blauwe vlak, valt hij jou zomaar aan. Dus wacht even: elk gevecht bedient origineel en leuk én er zit een spanningsfactor bij omdat het spel tegen je kan keren. Maar dat is verdomd aardig in elkaar geboetseerd! Jammer dus dat dat niet geldt voor dat menu waardoor we een stuk opnieuw moeten spelen en ook jammer dat het spel steeds de neiging heeft om het scherm te doven tijdens een filmpje. Kom op Square-Enix, koppie er nu eens bij! Het eerste hoofdstuk van Drakerider is gratis te spelen, daarna kan je nog vier andere hoofdstukken apart kopen voor 5,99 euro per stuk of 17,99 euro in totaal. Het drakentemmen waard!
Downloaden: Drakerider (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=ibYdP9TTm7U

De koopjeshoek

Nieuwe games? Waarom zou je? Hier zijn de leukste aanbiedingen tussen het al langer verkrijgbare spul:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 16:47
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.