Instapaper voegt lettertype toe voor personen met dyslexie

De lees-later dienst Instapaper heeft een update gekregen met een lettertype dat handig is voor personen met dyslexie. Het lettertype is aan de onderkant 'zwaarder' dan de bovenkant, zodat letters minder snel verspringen.

Instapaper iPhone iPod touch iPad lees later dienstDe lees-later diensten Pocket, Readability en Instapaper ontlopen elkaar op steeds minder vlakken, maar de laatste heeft nu een handige toevoeging voor een specifieke doelgroep. Instapaper voegt in een update van vandaag een nieuw lettertype toe dat de (offline) opgeslagen artikelen vele malen leesbaarder moet maken voor personen met dyslexie. Je kan het nieuwe lettertype, Open-Dyslexic ontwikkeld door Abelardo Gonzalez, net als alle eerdere lettertypes instellen als je een artikel leest.


Instapaper lettertype voor dyslexie iPhoneOntwikkelaar Marco Arment zegt dat er met het lettertype een einde komt aan een zoektocht van twee jaar om dyslectici van dienst te zijn met de applicatie. De letters van Open-Dyslexic voeren een apart visueel trucje uit: ze zijn aan de onderkant kant ‘zwaarder’ en vetter dan de bovenkant, waardoor ze meer verankerd staan voor personen die letters van zichzelf snel omwisselen. Je vindt het lettertype als onderste optie in de lijst met fonts onder de aA-knop op een artikelpagina.

Net als de concurrentie Pocket en Readability, is ook Instapaper met de laatste update gereedgemaakt voor de iPhone 5 vrijdag en geoptimaliseerd voor iOS 6, de firmware die vanavond verschijnt.

Downloaden: Instapaper (€2,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2012, 15:52
Categorie Nieuws
Onderwerpen dyslexie, instapaper, lees later

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.