iOS game-update: Bullet Time, RPM Gymkhana Racing, Saving Yello en koopjes

RPM Gymkhana Racing voor de iPhone en iPod touch laat je driften over verschillende circuits, Saving Yello is Angry Birds met een vis en Bullet Time is een actie shooter die je met vrienden gratis online kan gamen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Saving Yello headerJankende banden, ratelende revolvers en een visje dat speelgoed omver kegelt op zoek naar zijn vissenkom. Het is weer een doodgewone dag in het land van iPhone- en iPod touch gaming, dat is wel duidelijk. Of nou ja, vanochtend kon je natuurlijk ook al rondlopen en bouwen in een driedimensionaal überpixelig gebied met Minecraft Pocket Edition. Grote troost: onderstaande games zijn beduidend goedkoper.

Piepende bandjes: RPM Gymkhana Racing

GU DO RPM Gymkhana RacingVroegah, toen de wegen nog geen drempels hadden maar alleen kuilen, draaiden racespelletjes volledig om de auto die je bestuurde. Die stond constant in het midden van het scherm en de hele horizon veranderde er pixel bij pixel omheen, om je in ieder geval het gevoel te geven dat er een circuit onder die auto lag. Hoe anders is RPM Gymkhana Racing. In dit racespel voor de iPhone, iPod touch en iPad draait alles om het circuit. Inclusief je auto. Die moet namelijk het liefst zoveel mogelijk slippend om alle objecten en door alle piepkleine bochtjes heen komen, een aantal laps per circuit. Ondertussen liggen er objecten op de weg die je kan aanrijden voor extra punten en dien je ondanks alle vernauwingen, obstakels en rechte stukken je slip zo lang mogelijk vast te houden. Gierende banden laten weten hoe goed je het doet en overstemmen godzijdank het motorgeluid dat echt voor geen meter klinkt. RPM Gymkhana Racing klinkt als speelgoed, oogt als speelgoed en speelt ook als speelgoed. Op 25 verschillende tracks in 5 grote steden, om precies te zijn. Maar speelgoed is leuk. Een aangename binnenkomer in de App Store voor racefans die wel eens wat anders willen.
Downloaden: RPM Gymkhana Racing (€2,39, universele app)

Stout visje: Saving Yello

GU DO Saving Yello iPhone iPod touchJa hoor, we hebben er weer een! Een schattig hoofdrolspelertje met grote, uitpuilende en vragende ogen met een dringende behoefte aan water. Where’s My Water en Watee: ontmoet Saving Yello. Is grote vriendjes met Angry Birds. Doet ook ongeveer hetzelfde. Yello is op een of andere manier uit zijn vissenkom getorpedeerd en wil niets liever dan teruggaan naar zijn oude, vertrouwde omgeving. Nou ja, eigenlijk wil ‘ie wel iets liever. Net als de Angry Birds álles onderweg overhoop gooien. Het visje is ziedend op zijn baasje en kan aan zijn staart getrokken worden om rechtstreeks richting het speelgoed van het baasje gekatapulteerd te worden. Daar hebben de blokkentorens en knuffels mooi niet van terug! De schade is aan te richten in 40 verschillende levels en de volgende portie is al aangekondigd. Je kan achievements halen in OpenFeint en Game Center en er zijn power-ups om je voortgang wat explosiever te maken. Saving Yello leunt hevig op beproefde concepten en kan dus zomaar een succes worden.
Downloaden: Saving Yello (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Bullet Time HD

We zijn beland in de periode van koude dagen en nog koudere nachten. De feestdagen en het haardvuur lonken en het wordt tijd om gezellig dicht tegen elkaar aan te kruipen… om vervolgens alles en iedereen omver te raggen op de iPhone en iPod touch. Bullet Time bekijk je van bovenaf en bestuur je met twee pookjes op het scherm. De linker bepaalt je looprichting, met de rechter schiet je. En dat zul je flink doen in de fleurige woestijn van Bullet Time. Eerst krijg je het aan de stok met schepsels met lange messen en stilstaande schietmevrouwen, daarna word je omringd door nog veel meer kwade en lelijke schepsels. Gelukkig kun je daar twee dingen tegen doen: betere wapens en bescherming komen met het geld dat je in-game vindt (of echt geld dat je wilt investeren), of de handen ineen slaan met je vrienden en samen de strijd tegen het kwaad aan gaan. Dat laatste máákt Bullet Time. Gewoon lekker, ongegeneerd en zo nu en dan spannend knallen tegen alles en iedereen uit de woestijn. Daarnaast zijn er ook overigens ook twee verhaallijnen om door te spelen, maar die verhalen zijn zo dun als een velletje papier met een gespleten persoonlijkheid en verdienen verder geen aandacht. Ze geven je vooral een vrijbrief om alles omver te knallen in nog meer fleurige woestijnomgevingen. Gratis, dus samen met je vrienden downloaden en online spelen dit.
Downloaden: Bullet Time HD (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Donderdag is doorgaans de dag dat het grootste aantal nieuwe games verschijnt op de iPhone en iPod touch, maar dat wil niet zeggen dat er daardoor minder aanbiedingen zijn. Wij kiezen als elke dag de leukste tijdelijke acties voor je uit.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2011, 15:18
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.