Folders.nl laat reclame doorzoeken, uitknippen en delen op de iPad

Folders.nl voor de iPad, iPod touch en iPhone biedt een overzicht van Nederlandse reclamefolders met een zoekfunctie om op items en aanbiedingen te zoeken. Ook kan je er een boodschappenlijst mee maken.

Folders.nl overzichtZe zijn handzamer qua formaat, je vermijdt de oninteressante folders nog eenvoudiger en het scheelt een berg oud papier. Er valt wat te zeggen voor folders ontvangen en lezen op de iPad, maar er waren meer voordelen te bedenken. Die zijn uitgedacht en uitgevoerd in de net verschenen app Folders.nl. Daarin kan je zoeken op aanbiedingen binnen de folders en kan je acties uitknippen, delen en in een lijstje stoppen.

Je drukt twee seconden op een folderpagina. Dan verschijnt er een selectievak in beeld en dat kun je naar gelieven vergroten en verplaatsen. Als je een goede selectie hebt gemaakt, knip je de actie uit (niet letterlijk, alsjeblieft) en kun je hem opslaan in een lijst of meteen delen. Folders.nl aanbieding uitknippenIn het overzicht met lijsten in de app zie je dan welke items je hebt bewaard. Je kan ze afvinken om er een streep doorheen te halen en zo dienen ze dus als handige verlanglijst of shopping list. Het is zelfs erg eenvoudig om meerdere lijsten aan te maken en in te delen.

Over de zoekoptie zijn we minder te spreken. De bedoeling is dat je met Folders.nl bijvoorbeeld op ‘hemd’ zoekt en dat je dan alle hemdjes uit de folders ziet langskomen. Zo werkt het in de praktijk helaas niet. De zoekopdracht geeft nul op het rekest terwijl we het woord en een selectie hemdjes letterlijk voorbij zagen komen in een folder. Ook multimedia-zoekopdrachten leveren vaak niks op, omdat cd’s, films en games lang niet altijd met naam en toenaam worden genoemd.

Het bekijken van de folders gaat probleemloos. Er zijn heel wat reclameuitingen waar je doorheen kan bladeren met een swipe-beweging of een scrollbalk aan de onderkant. Folders.nl knipsels op een rijJe kan ze allemaal bekijken in een soort muziekalbum-weergave, maar je kan ook op een winkelnaam zoeken in een lijst. Daarbij kom je eerst terecht op een algemene pagina met openingstijden en de locatie van het meest nabijzijnde filiaal. Met de knop Folder(s) ga je vanzelfsprekend naar de aanbiedingen.

Onderin het scherm zie je in één oogopslag de verschillende categorieën winkels waarmee je de selectie op het totale aantal folders handig kan verkleinen. De folders zelf zijn in de horizontale en verticale stand van de iPad te lezen en inzoomen maakt de acties goed leesbaar.

Folders.nl is een fijne applicatie om reclamefolders mee te lezen op de iPad en iPhone, maar aan een van zijn belangrijkste eigenschappen – de zoekfunctie, mag nog flink gesleuteld worden.

Downloaden: Folders.nl (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2011, 19:32
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.