iOS game-update: Bike Baron, Bring Me Down, Whale Trail en veel aanbiedingen

Whale Trail is de nieuwe Tiny Wings voor de iPhone zeggen de makers ervan. Wij testten hem net als Bike Baron en Bring Me Down voor de dagelijkse iOS game-update op iPhoneclub.

GU MA Bike Baron iPhone iPod touchHet is een nuttige eigenschap voor onze portemonnees, de drang van speluitgevers om games op de iPhone en iPod touch bij elke gelegenheid af te prijzen. Later deze week verschijnt de iPhone 4S in Nederland en nagenoeg wereldwijd en dat is een reden voor de producenten om nu hun games onder de aandacht te brengen. We hebben de leukste kortingen voor je, maar voelen ook drie nieuwe games aan de tand. Daarvan is Whale Trail volgens de makers de volgende Tiny Wings.

Vrolijke duikelaar: Whale Trail

GU MA Whale Trail iPhone iPod touchHandig trucje van ontwikkelaar Ustwo: roepen dat je maar liefst 172.000 dollar in je onafhankelijk uitgegeven spel hebt gestoken en dat het de volgende Tiny Wings wordt. Het ene na het andere professionele gadgetblog neemt het klakkeloos over en zodoende is het highscore-spelletje Whale Trail al een klein succesje aan de andere kant van de oceaan. In Whale Trail ben je een blauwe walvis die zich hoog in de lucht waant tussen pastelkleurige wolkendekken, donkergrijze onweerswolken en heel veel gekleurde bubbels om op te pakken. Wervelwindjes zorgen ervoor dat je vooral rechtdoor blijft vliegen in plaats van omhoog, en met de juiste krachten hoef je de donderwolken niet te ontwijken maar kan je ze doorboren. 43 Achievements in Game Center zorgen ervoor dat je elke keer een nieuwe uitdaging hebt om naartoe te werken, maar de vraag is of het ervan komt. Wij vinden Whale Trail zelf niet zo goed als Tiny Wings. Het ziet er lief uit, maar heeft nog gewoon niet de aaibaarheidsfactor van zijn grote voorbeeld. Bovendien is het gewoon niet zo leuk. In Tiny Wings voel je jezelf beter worden en trucje meer onder de knie krijgen en dat gevoel ontbreekt hier een beetje. Als je perse een highscore-spel wil, raden we je aan te kijken naar de grote inspiratiebron en Jetpack Joyride.
Downloaden: Whale Trail (€0,79)

Nu ook in 3D: Bring Me Down

GU MA Bring Me DownFiguurtje in een kooitje staat op een paar objecten. Hij moet veilig landen en dat kan alleen door de objecten tussen hem en de grond weg te halen. Het concept klinkt je vast bekend in de oren. Met name Tiki Totems verpakt het concept al drie delen lang leuk. Bring Me Down voert het nu uit in drie dimensies en haalt daarvoor zelfs de Unreal Engine 3 van stal. Het spel ziet er dus scherp en erg fijn uit. Het begeleid de beelden bovendien met een aardige physics-berekening waardoor alle objecten geanimeerd over elkaar struikelen en op elkaar landen. Dat neemt niet weg dat het spelconcept nog steeds overeind staat. In vijftig levels lang denk je vooruit hoe je het monster op de grond krijgt en hoop je dat de val net zo uitpakt als bedacht. Het 3D-hoesje staat het spel goed en samen met het feit dat ons monster bananen lust voor een extra score, zorgt Bring Me Down voor een frisse wind in het genre.
Downloaden: (€1,59, universele app)

Trailer van de Dag: Bike Baron

Je moet het hem nageven dat een knappe prestatie is. Bike Baron is spel 135.687 in het balanceer-een-motor-op-een-obstakelrijk-parcours spel voor de iPhone en iPod touch, maar wist toch in een weekend tijd naar de vijfde plek van de Top 100 best verkochte apps in Nederland te klimmen. Je hoeft de screenshots van het spel maar even te bekijken en het wordt duidelijk waarom: Bike Baron heeft een heel aanstekelijk uiterlijk. Een besnorde opa met een evenzo besnorde kat-achtige achterop, balanceert en stuntelt over banen gedrapeerd in een fraaie tekenfilmstijl. Eenmaal in het spel komt daar nog jolig publiek gejoel en een sfeervol menumuziekje bij. De aankleding van Bike Baron is dik in orde en dat geldt ook voor de uitdossing. Tel je even mee? 100 Uitdagingen, 40 levels én een level-editor waarmee je zelf circuits kan maken en delen met andere spelers. iPhone 4S-spelers (nog even wachten!) kunnen bovendien in de handen wrijven voor de fraai meebewegende schaduwen die zij als extra te zien krijgen. Als je het motor-balanceergenre nóg niet zat bent óf nog niet ontdekt hebt, is dit een mooie rit.
Downloaden: Bike Baron (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Spelontwikkelaars en -uitgevers op de iPhone grijpen vaak het minste of geringste evenement aan om hun games in de aanbieding te doen of zelfs tijdelijk gratis aan te bieden. Vandaag, in de week van de bijna wereldwijde iPhone 4S-release, is het aanbod evenmin gering. Wij selecteren elke dag de leukste voor je.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2011, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.