iOS game-update: Babylonian Twins Puzzle Platformer, Monster Flip en koopjes

Spellsword is een aankomende iPhone en iPod touch-game die wat wegheeft van het Nederlandse succes Super Crate Box; alleen zet het je dan in de rol van een zwaardvechter die magische krachten uit kaarten haalt.

GU WO Babylonian Twins iPhone iPod touchDe wetten in de wereld van de iOS games veranderen met enige regelmaat. Was het vier jaar geleden bijna ondenkbaar dat je bij moest betalen voor extra functionaliteit in een spel, daar is dat nu het standaard verdienmodel voor ontwikkelaars geworden. Dat zie je terug aan Babylonian Twins. Een van de oudste spring- en puzzelspellen is terug als hetzelfde spel, maar dan in een nieuwe free-to-play-better-to-pay constructie. Als ze nou maar niet alle games opnieuw gaan uitbrengen…

Nieuwe poging Babylonian Twins

GU WO Babylonian Twins platformerHet puzzel-platformspel Babylonian Twins heeft een geschiedenis van 18 jaar, lezen we in de App Store-omschrijving. Ja, we weten dat het haar sporen verdiende op de aloude Amiga, maar om de rariteiten van de laatste jaren in de App Store als geschiedenis te markeren? Zie je; eerst was er Babylonian Twins en Babylonian Twins Lite. Toen werd Babylonian Twins later Babylonian Twins Premium en verdween de Lite-versie van het toneel. En nu is er, geheel nieuw uitgebracht, Babylonian Twins Puzzle Platformer. Inhoudelijk hetzelfde spel als de Premium-variant, maar dan met de twist dat je de eerste levels gratis mag spelen en daarna moet bijbetalen voor de puzzels erop. Tenzij je ze stuk voor stuk haalt. Dan speel je ze gratis verder. Net zoals je in het betaalde Premium-spel dus ook de volgende levels vrijspeelt. Juist. Verder kunnen we helder zijn: Babylonian Twins is een goed spel. Je puzzelt met twee verschillende personages die je onafhankelijk van elkaar speelt. Samen moeten ze elkaar naar nieuwe ruimtes en levels loodsen en dat kan heel wat uitpluiswerk opleveren. De besturing heeft meer bewegingen dan je zou denken, maar los daarvan kunnen we het spel alsnog aanraden als je slecht bent in Super Mario. Zeker nu het gratis is.
Downloaden: Babylonian Twins Puzzle Platformer (gratis, universele app)

Monster Flip, vingerdip

GU WO Monster Flip iPhone iPod touchEen match-3 spel waarbij je de objecten een beetje schuin van voren bekijkt. Dat hebben we al tig keer eerder gezien in dit overbevolkte genre van iPhone-games en is dus ook niet hetgeen wat Monster Flip noemenswaardig maakt. Dat is het draaimechanisme waarmee je minstens drie gelijkgekleurde monstertjes van het veld speelt. Je trekt met je vinger een streep van monstertje een naar monstertje drie. Die wisselen vervolgens van plek zodat je veld er ineens anders uitziet. Daarbij hoef je niet eens perse een combinatie te maken, waardoor je dus ook makkelijk een voorbereidende move kan maken om later in één keer allerlei monstertjes weg te spelen. Het duurt even voordat dat spelidee van Monster Flip je echt pakt. Na de investering van talloze potjes die niet echt een denderende score opleveren, vergaar je (hopelijk) het inzicht hoe je het veld een beetje naar je hand kan zetten om grote combinaties te maken. En als zo’n combinatie dan lukt, dan tikt de scorebalk van het spel gewillig en hoor je aan pakkende hoge noten dat je het goed hebt gedaan. Belangrijk, die feedback van de geluiden. Temeer omdat het achtergronddeuntje van Monster Flip ons een beetje in slaap sust.
Downloaden: Monster Flip (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?v=Gi8JLN7Cdi8

Trailer van de Dag: Spellsword

Dit is er eentje voor de fans. Voor de fans van pixelige beelden die de overstap naar het visuele heden liever niet maken. Voor de liefhebbers van chiptune-muziek die ergens tussen harmonieus en oorverdovend in bungelt. Voor de lezers onder ons die zweerden bij onze eerste Game van de Week dit jaar; Super Crate Box. Voor degenen die je ‘s nachts kan wakker maken voor pure chaos. Want dat belooft Spellsword. Het lijkt qua principe een beetje op Super Crate Box, waarin je zoveel mogelijk kistjes moet zien te verzamelen en ondertussen de tegenstanders van je afschudt. Spellsword doet het alleen met iets ruimer opgezette omgevingen en een andere setting. In dit spel ben je standaard voorzien van een zwaard en pak je kaarten waar magische krachten uit voortkomen. Die kaarten vormen de basis van je highscore, en rekenen tegelijk ook even af met de vijanden. Maar wees niet bang, daar blijven er genoeg van komen… Je springt van platform naar platform en ontwijkt de gevaren van de vijanden en het level zelf. Het spel houdt je op jacht naar de highscore ondertussen bezig met subdoelstellingen waarmee je bijvoorbeeld nieuwe wapens en upgrades op de kop kan tikken, waardoor je verzameldrift weer wat eenvoudiger wordt. Het is nog niet bekend wanneer Spellsword verschijnt.

De koopjeshoek

Als elke andere werkdag biedt de iOS game-update een overzicht van de laatste en leukste tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch. Vandaag twee aardige puzzelspelletjes.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2012, 19:33
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.