iOS game-update: avonturenspel Lost Echo, Nederlandse City Island en FIFA 14 is Game van de Week

FIFA 14 is Game van de Week voor iPhone en iPad en we spelen het serieuze avonturenspel Lost Echo. City Island is een Nederlandse Sim City.

FIFA 14 NL sceenshot header iOSHet begin deze week uitgebrachte FIFA 14 voor iPhone en iPad is eigenlijk niet echt meer uitgedaagd voor de titel Game van de Week in de iOS game-update deze week. Maar er is op de valreep nog wel een nieuwe adventuregame die een aardige gooi doet. Lost Echo is een erg verhalend avonturenspel, met nadruk op verhaal en een overtuigende sci-fi sfeer. Verder hebben we een lapje grond op het water ontdekt waarop we meteen maar beginnen met de bouw van een stad. City Island wil oud-spelers van Sim City aantrekken, maar daar denken we het onze van.

Lost Echo: serieus avontuur

GU VR Lost Echo iPad iPhoneChloe is een normale vriendin. Ja, zo eentje die je een ijsje laat halen en je dan nog eens terugstuurt voor wat siroop, maar wel gewoon de vriendin van Greg. En dan neemt ze een telefoontje op, verdwijnt ze en wordt je wereld even opgeschud. Het is de introductie van Lost Echo, een nieuw point & click-avonturenspel met een uiterst serieuze aanpak op de iPhone en iPad. Het spel springt er vooral uit door de beelden. Het spel zet een overtuigende, beangstigend klinische wereld in de toekomst neer, waar je doorheen kan kijken met sleepbewegingen op het scherm en kan verplaatsen met tikken op de omgeving of voorwerpen. Zo ga je eveneens dialogen aan met personages die de wereld zonder Chloe bevolken. Want niet alleen is de wereld onwetend over je vriendin: je kan jezelf ook niet meer positioneren. Lost Echo leunt erg op het verhaal. Het heeft zoveel geschreven tekst in ballonnen in het scherm, dat het bijna logisch is dat gesproken stemmen ontbreken: ze zouden het spel veel te groot voor de ruimte op je toestel maken. Het spel neemt de tijd. Niet alleen omdat lopen en puzzelen soms wat langzaam gaat, maar vanwege het verhaal en de decors. Lost Echo is een spel waarvoor én waardoor je de wereld om je heen even vergeet.
Zegt de trailer je te weinig? Je krijgt een uitgebreide impressie van het eerste gedeelte in het spel in de testsessie van TouchArcade.
Downloaden: Lost Echo (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Stedenbouwkundige-lite: City Island

GU VR City Island iPad iPhone“Als je vroeger graag Sim City spellen speelde, dan zul je dit Sim City-achtige spel heel leuk gaan vinden!” We lezen het in de App Store-omschrijving van het bouw- en managementspelletje City Island. We willen het graag even omdraaien: als het bouwen van een stad je bevalt in dit Nederlandse spel gemaakt in Delft, dan kan je later ook aan de slag met het serieuze werk in Sim City. Innovattic bouwde namelijk een typisch gratis te downloaden spelletje, inclusief het wachten op handelingen die de volgende handelingen mogelijk maken. Oké, concreter: je begint aan de bouw van een stad op een eiland, waarbij je na de eerste woningen en winkels de volgende voorzieningen bouwt. Elke voorziening levert geld op of zet op zijn beurt de deur open naar nieuwe ontwikkelingen en zo heb je uiteindelijk liefst 85 gebouwen om op het eiland te plakken. Daarnaast kan je gebouwen opwaarderen, vind je schatkisten met goud op het eiland en verzamel je XP door de ontwikkelingen, waarmee je nog meer beloningen vrijspeelt natuurlijk. Alles voor de uitbreiding van de stad! City Island is niks bijzonders in het enorme arsenaal bouwspelletjes, maar is wel leuk afgewerkt en een goede Nederlands(talig)e uitvoering.
Downloaden: City Island (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: FIFA 14

Game van de WeekWat kan het snel gaan. Twee weken geleden riepen we First Touch Soccer 2014 nog uit tot Game van de Week. Het voetbalspel was immers voorzien van alle belangrijke licenties, een gratis managerspeltype en additionele speltypes als je bijbetaalde. En nu is hier FIFA 14. Een voetbalspel voorzien van belangrijke licenties, gratis managerspeltype, additionele speltypes tegen bijbetaling en gameplay dat gewoon op een hoger plan staat dan First Touch. Wat heet: als je kiest voor de tikbesturing is FIFA 14 toegankelijk en leuk voor nieuwe spelers, maar met de klassieke besturing met pook en actieknoppen op het scherm, kan je ongelooflijk de diepte in met het spel. Passes, dieptepasses, steekpasses, vooropgezette een-tweetjes, schuine voorzetten, strakke voorzetten, schoten met lobjes: zolang je aanvalt, zijn de besturingsmogelijkheden in FIFA 14 ongekend en laat de game de concurrentie ver achter zich. Tegelijk blijkt de Ultimate Team Modus die je als enige gratis kan spelen in FIFA 14, een klap op de vuurpijl. Het speltype waarin je een team moet maken van spelers, trainers en acties die je met spelkaarten krijgt toebedeeld, vormt een leuke uitdaging om een zo goed en vooral ook zo hecht mogelijk team te maken. Omdat de toernooien waar je met je team aan meedoet wedstrijden op verschillende spelniveau’s bevatten, is een wedstrijd de ene keer ook gewoon beduidend lastiger dan een andere keer – net echt. Dat het spel qua uiterlijk amper is veranderd ten opzichte van FIFA 13 en de menu’s hier en daar wat onlogisch in elkaar zitten, zien we graag door de vingers in deze prachtige touch-representatie van the beautiful game.
Downloaden: FIFA 14 (gratis, €4,49 in-app voor alle speltypes, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=CK0e-fvi7zQ

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2013, 20:05
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, FIFA, gvdw, iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.