Ground Miles voor iPhone: actief zijn voor het goede doel

Ground Miles voor iPhone is een strakke sportprestatie-app, waarbij je samen met anderen voor het goede doel kunt lopen.

Ground MilesDe nieuwe Ground Miles app is een eenvoudige en strak vormgegeven sportprestatie-app, maar met een maatschappelijk tintje. In eerste instantie houdt de app je actieve prestaties bij en moedigt je aan om doelen te stellen en behalen. Maar daarnaast is de Ground Miles app ook aan een goed doel verbonden, namelijk de World Heart Federation: een internationale organisatie die zich bezighoudt met de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten. Het doel van de organisatie en internationale zorgverzekeraar Bupa is om mensen met de Ground Miles app gezamenlijk 5 miljoen mijlen (ongeveer 8 miljoen kilometer) te laten lopen. Zodra dat doel wordt behaald zal Bupa een groot bedrag aan de World Heart Federation doneren, dat zal worden gebruikt om programma’s voor kinderen met hartfalen als gevolg van reumatische hartziektes te financieren.

Ook zonder de toevoeging van het goede doel is Ground Miles echter een prima app om jouw dagelijkse en wekelijkse prestaties mee bij te houden. Anders dan de naam van de app doet vermoeden kun je alles ook in kilometers meten. De app geeft zowel aan hoeveel kilometers je op een dag actief bent geweest, als het aantal kilometers dat je wandelend of hardlopen hebt afgelegd. Een grappige extra optie is de circel-functie: die vind je rechtsboven in de app. Als je hierop klikt trekt de app een cirkel om je locatie. Om het doel te bereiken moet je tot de rand van die cirkel lopen.

afstand ground milesbadges ground miles

Daarnaast zijn er in de apps ook badges te behalen, bijvoorbeeld een voor het lopen van je eerste kilometer, of een voor een wandeling van 3 kilometer vroeg op de dag. Volgens de ontwikkelaars van Ground miles krijg je gedurende het gebruik van de app ook de kans om prijzen te winnen. Tot slot kun je virtuele loopgroepen met vrienden of familie starten. Dan wordt het gezamenlijke aantal kilometers dat jullie lopen bijgehouden. Op het moment van schrijven zijn er 5700 gezamenlijke mijlen gelopen, maar de app is dan ook pas net in de App Store verschenen. Nog even doorlopen dus.

Downloaden: Ground Miles (gratis iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2013, 20:15
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen goede doelen, hardlopen, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.