Dashboard-app Morning voor iPad nu ook in het Nederlands

De dashboard-app Morning voor iPad is nu ook in het Nederlands beschikbaar. Ook worden je herinneringen nu op tijd en urgentie gesorteerd.

morningDashboard-app Morning heeft een fikse update gekregen, en is nu ook in het Nederlands beschikbaar. Voor wie Morning nog niet kent: de iPad app biedt een handig overzicht van allerhande informatie om te bekijken voordat je aan je dag begint, zodat je β€˜s ochtends minder verschillende apps hoeft te raadplegen. Door de update worden herinneringen voortaan gesorteerd op urgentie en datum, en kunnen gebruikers hun herinneringen nu ook zo instellen dat ze alleen de reminders voor die dag zien. Daarnaast heeft de app ondersteuning voor een heleboel nieuwe talen en is de app volgens de ontwikkelaar nu een stuk stabieler.

Op dit moment kunnen gebruikers in Morning acht beschikbare panelen of vakken vullen met gegevens als datum en tijd, het nieuws, de beurskoersen, het weer, een countdown, het verkeer, en events en reminders (die zijn gekoppeld aan jouw agenda en herinneringen). Eigenlijk heb je je de app binnen de kortste keren onder de knie. Tik op een paneel en er verschijnen twee icoontjes. Met het vakken-icoontje kies je de gegevens die dat paneel moet weergeven. Kies bij een groot paneel bijvoorbeeld voor het weer, dan zie je meer gegevens dan alleen de temperatuur. Met het icoon van het zonnetje stel je de panelen eenmalig in. Je geeft bijvoorbeeld aan welke beurskoersen je wilt zien, en bij de verkeersinformatie waar jouw werk zich bevindt. Schuif het gehele dashboard een stukje naar rechts om het kleurenschema van jouw customized voorpagina aan te passen.

Morning panelen

Het nieuwspaneel is eigenlijk een newsfeed, met om de paar seconden ander nieuws. Dat betekent niet dat je heel snel moet lezen, door het scherm aan te raken kan je ook rustig lezen en scrollen. Je kunt zelf invullen welke nieuwsbronnen de feed moet weergeven en kunt kiezen uit 5, 10, 15, 20 of 25 berichten die elkaar afwisselen. Het nieuws ververst niet extreem snel, dus het is aan te raden om een groot aantal berichten te kiezen. De nieuwsberichten in Morning zijn geen volledige nieuwsberichten, maar echt headlines: een kop en een eerste alinea van het bericht. In de eerste versie van Morning kon je geen artikelen aantikken om verder te lezen, maar nu kan dat gelukkig wel. Je wordt hierbij wel naar de oorsponkelijke nieuwssite omgeleid.

morning route

Het is jammer dat Morning niet meer functies heeft om de vakken mee te vullen – mail of een wekker zouden zich bijvoorbeeld ook goed hiervoor lenen – en nog niet met andere apps dan die van Apple synchroniseert. Veel mensen gebruiken immers andere apps voor hun agenda en todo’s. Ook jammer: het agendapaneel laat nog steeds alleen jouw afspraken van vandaag zien, terwijl het ook handig kan zijn om te zien wat er de komende dagen op het programma staat. Morning zit echter nog niet helemaal in het stadium van functies uitbreiden, maar meer in het stadium van bestaande functies verbeteren. We hebben dus nog even geduld, want het idee is goed en het mooie design en de heldere interface beloven veel goeds. Een alternatief voor Morning is Status Board, maar die is echter behoorlijk duur en heeft juist weer oneindig veel technische mogelijkheden, zoals tabellen en grafieken.

Downloaden: Morning (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2013, 19:00
Categorie Productiviteit
Onderwerp dashboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.