iOS game-update: Angry Birds Space is Game van de Week, Swordigo en Hunters 2

Wát een goede games voor de iPhone en iPod touch bespreken we vandaag. Hunters 2 is een imponerend serieus strategiespel, Swordigo is een aangename mix van Zelda en Mario en dan hebben we nog een Game van de Week...

GU VR Angry Birds Space headerWe gaan deze week uit met een BANG. Die suffe woensdag waarin we wat flauwe herhalingsoefeningen bespraken? Uit het systeem! De Game van de Week mag geen verrassing heten: dat is de frisse doorstart van het blijkbaar nog lang niet uitgekauwde Angry Birds. Maar er zijn nog twee games die de aandacht verdienen. Swordigo is een aangename mix van Zelda en Mario (niet de minste namen!) en Hunters 2 is een imponerend strategiespel.

Beetje Zelda, beetje Mario: Swordigo

GU VR Swordigo iPhone iPod touch Zelda MarioNet voor het ouderlijk huis waar je langs loopt in Swordigo, loopt een klein, rond schildpadje. Het is een grapje van ontwikkelaar Ville Makynen die daarmee laat zien wie er indirect geboorte gaf aan zijn spel: Nintendo. Swordigo is een platformer met een zij-aanzicht en schildpadden die langskruipen. Daarin doet het spel meteen een beetje denken aan Super Mario. De sfeer, geluiden van de hoofdpersoon en algehele setting van het spel neigen meer een beetje naar die ándere grote in Europa omhelsde Nintendo-game: The Legend of Zelda. Bij elkaar opgeteld komt Swordigo toch over als een op zichzelf staand spel, en de speler die het ook op die manier oppakt zal niet teleurgesteld zijn. Swordigo is een aardig platformspel waarin je veel dubbele sprongen maakt en veel tegenstanders een kop kleiner zal maken met je zwaard. Het aardige is dat Swordigo niet zomaar een highscore-spelletje is, of zelfs geen spel met een levelsysteem waarin je steeds verder komt. Nee, het maakt gebruik van het systeem van nóg een andere Nintendo-game: Metroid. Ook daarin verken en ontdek je beetje bij beetje de hele spelwereld aan de hand van nieuwe gangen en nieuwe spreuken die je kan uitvoeren. En ook daarin zet het verhaal je soms op het verkeerde been en zul je stukken opnieuw moeten doen. Swordigo bedient echter niet alleen Nintendo-fans: het is met recht een leuke, dieper dan gewone, platformer waar je uren speelplezier uit kan halen.
Downloaden: Swordigo (€1,59, universele app)

Imponerende strategie: Hunters 2

GU VR Hunters 2 iPhone iPod touchGokje: het overgrote deel van de tijd dat je games speelt op de iPhone of iPod touch, heb je het geluid uit staan. Dat is niet iets wat we je kunnen adviseren bij Hunters 2. Op het visuele vlak maakt dit turn-based strategiespel al indruk met zijn bijzondere kleurgebruik, maar qua geluid en muziek imponeert Hunters 2 helemaal. Terwijl je in het begin van het spel nog vlucht uit de ruimte waar het eerste deel eindigde, loodst een spanningsverhogend en bombastisch nummer je al door de eerste gevechten. Die gevechten zijn strategische steekspelletjes, waarin je met verschillende manschappen en een beperkt aantal bewegingen, bepaalt hoe je de tegenstander aanvalt. Loop je eerst naar een gunstigere plek of val je de tegenstander meteen aan? Als je op een van je eenheden drukt, krijg je een speelveld van vakjes te zien waar je naartoe kan bewegen. Zo is het taak tijdens gevechten de goede posities in te nemen en op het goede moment de goede vijand te grazen te nemen. Hunters 2 heeft een indrukwekkende roots: het eerste deel verkocht 600.000 keer en op de grootste recensie-database op het internet scoort de game een ijzersterk gemiddelde van een 8,4. Hunters 2 gaat gewoon verder waar het gebleven was. Het biedt ruim tachtig opties voor bescherming en wapens, heeft een upgrade-systeem en schotelt je het ene na het andere uitdagende strategische gevecht voor. De 3,99 euro is een vriendelijke, tijdelijke introductieprijs. Echt waar. Maar daarvoor haal je wel wat in huis.
Downloaden: Hunters 2 (€3,99, universele app)

Game van de Week: Angry Birds Space

GU-VR-Game-van-de-WeekOh mensen, die Danger Zone-levels! Wat zijn ze lekker! Vooropgesteld: Angry Birds Space is van zichzelf al erg lekker. Na drie delen en tientallen uitbreidingen op Aarde te hebben rondgeslingerd, hebben de vogels hun toevlucht naar de ruimte gemaakt en dat is precies de wending die de serie nodig had. Angry Birds Space schotelt je opnieuw verschillende soorten vogels voor die je kan katapulteren richting stellages vol groene varkens die dood moeten, uiteraard. Maar die vogels zijn wel even net wat onvoorspelbaarder geworden in de zwaartekrachtvelden om de verschillende planeten heen. Een stippellijn helpt je nog op weg door de eerste bocht in het eerste magnetische veld, maar daarna mag je de vlucht zelf uitdenken. Dat levert leuke taferelen op. Zo kan het maar zo voorkomen dat een vogel drie rondjes om een planeet zweeft voordat ie schade aanricht – of dat een vogel die zich opsplitst in drie andere vogels ook per ongeluk nog wat doelwitten meeneemt. De nieuwe Ice Bird verandert stellages in ijspegels en maakt ze bijzonder kwetsbaar voor een tweede inslag. Die zorgt ervoor dat veel van de latere zestig levels ook nog iets tactischer worden, omdat de actie daardoor indirect is. En na die zestig levels, of daarvoor al – het ligt aan je eigen koopgedrag – kan je dus ook nog extra Danger Zone-levels kopen. Die dekselse Danger Zone-levels. Waarschijnlijk de grootste uitdagingen die je in de serie bent tegengekomen. Om je nagels bij af te bijten en je vingers bij af te likken. Angry Birds Space is verfrist, verfraaid en verdraaid goed.
Downloaden: Angry Birds Space (€0,79)

De koopjeshoek

Met gratis en goedkope games het weekeinde in? Daar zorgen wij wel voor. Als elke dag zet de iOS game-update de leukste en beste tijdelijke aanbiedingen op een rij. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2012, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.