iOS game-update: Alien Hominid: PDA Games, SpellCraft, Whizzers en koopjes

Alien Hominid: PDA Games is een van de meest uitdagende platformgames voor de iPhone en iPod touch, maar schotelt je wel 500 levels voor. Je kan ook een highscore halen in Whizzers of Harry Potter spelen.

GU MA Whizzers screenshotWelkom bij de eerste iOS game-update van deze week. Vandaag is het thema geduld. We spreken erover met verschillende gasten. Alien Hominid: PDA Games laat haar gebruikers ultiem geduld bedwingen totdat ze een level halen. In SpellCraft wil je snel aan de slag met nieuwe gevechten, maar dien je even te wachten totdat de nieuwe spreuken klaar zijn. En Whizzers tenslotte, is een donders fris highscore-spelletje waarbij je wel even een kop thee kan zetten voordat er genoeg andere online-spelers zijn gevonden. Drie keer geduld, drie schone zaken.

Lastig: Alien Hominid PDA Games

Alien Hominid PDA Games iPhone iPod touchDoet het Flash-spelletje Alien Hominid een belletje bij je rinkelen? Daarin nemen een of twee groene marsmannetjes het in een overdreven vette cartoonstijl op tegen aardsen die ze onafgebroken willen ombrengen. En hard. Nou, dat concept diende als basis voor dit simplistische platformspelletje waarin je alleen door witte lijntjes op de grijze achtergrond, de tegenstanders van jezelf en de omgeving kan onderscheiden. Let wel: simplistisch platformspel, niet simpel. Hell no! De gratis versie biedt 15 levels en na een eenmalige betaling van 79 cent krijg je er in totaal maar liefst 500. VIJFHONDERD. En wij zitten dus vast in level 2… De besturing luistert nogal nauw. Hij is goed, maar luistert nogal nauw. Pixelperfect moet je objecten verschuiven, bewakers met pistolen ontwijken, klimmen en springen. Je doet het allemaal om alle groene diamantjes in te levels op te pakken en jezelf zo toegang te verschaffen tot het volgende level. Zo is het spel visueel gezien retro-modern, maar teert het qua mogelijkheid op een ver, grijs verleden. Hmm. Dat verklaart misschien ook de achtergrondkleur. Hoe ver kom jij?
Downloaden: Alien Hominid: PDA Games (gratis)

Taxiënd naar de highscore

GU MA Whizzers iPhone iPod touchWhizzers begeeft zich ergens tussen platformer, highscorejacht en taxidienst in. In het spel bestuur je een Whizzer, een bal die kan springen en tegen muren op kan rollen, maar door al het gevaar in de levels op den duur toch pardoes in de afgrond kan vallen zodat je opnieuw mag beginnen. Je moet zo ver mogelijk zien te komen in levels die het spel ter plekke uit haar mouw schudt. Onderweg wordt je gewezen op kleine beestjes die je mee kan nemen voor extra punten en bescherming, maar die komen niet zomaar aanwaaien. Je moet ze zelf benaderen en, als dat even uitkomt, zelf opwachten om ze mee te nemen. Ondertussen kun je jezelf ook transporteren door telepoort-gaten in de blokken en afgronden waar je op springt, verandert de achtergrond van kleur als je een level verder komt en wordt het drukker en drukker in de omgeving. Maar als je denkt dat de in je uppie-modus chaotisch wordt, neem dan eens drie andere spelers mee online. Dan kunnen in totaal vier rare grote ballen jagen op een nieuw recordscore, beschermbengeltjes en andere Whizzers om vrij te spelen. Een apart highscore-spelletje. Weer eens wat anders dan een Tiny Wings of Jetpack Joyride.
Downloaden: Whizzers (€0,79)

Trailer van de Dag: SpellCraft

GU MA SpellCraft School of Magic spreuken kwekenDe bekendste tovenaar van het Witte doek – die uit Zweinstein, weet je wel – heeft al een tijdje na de Lego Harry Potter-game de iPhone niet meer aangedaan, maar dat wil niet zeggen dat magie ineens weer stoffig en sullig is. Nou ja, laten we in ieder geval doen alsof het niet zo is. SpellCraft: School of Magic is een iPhone-game die de licentie van Harry Potter best kon gebruiken en andersom. In het spel word je woest uit bed gehaald door vreemde geluiden. Daar sta je dan, tegenover de eerste tegenstander, in je pyjama met je staf. Je selecteert een spreuk van het menu en voert die uit. Er schuurt een kleurig effect over je toverstaf. Op het moment dat die op het puntje van de stok is, tik je op het scherm en vuur je de krachtigste spreuk die je op de tegenstander kan loslaten. De vijand slaat in het begin nog niet zoveel terug, maar nadat je je hebt aangekleed met een sterretjesgewaad, gaat er een wereld aan zwaardere tegenstanders voor je open. Gelukkig is er ook een wereld aan nieuwe spreuken te ontdekken en zelf, zoals in Farmville, te ontwikkelen. Door de overblijfselen van verslagen tegenstanders te mengen, maak je nieuwe spreuken. Daar gaat echte, real-life tijd overheen. De ene spreuk is effectiever tegen een schepsel dan een ander, zodat de gameplay een welkom ontdekkingselement meekrijgt. Zo wissel je nieuwe spreuken ontwikkelen af met vechten en proberen te vechten. Het duurt even voordat je je draai hebt gevonden in het spel (alsof dat in Zweinstein niet zo is trouwens), maar geduld loont. SpellCraft is een aanstekelijk spel met een vlotte presentatie en leuke gevechten. Blaas de suffigheid er vanaf en ga een goede tijd tegemoet.
Downloaden: SpellCraft: School of Magic (gratis)

De koopjeshoek

Wie de schoen past, trekke hem aan, maar wie geduld niet duldt, kan altijd nog voor de aanbiedingen gaan. De iOS game-update selecteert elke dag de beste tijdelijke aanbiedingen en gratis games uit de App Store. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2011, 20:03
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.