Super Spelling Winter NL: woorden leren schrijven op de iPad

Super Spelling Winter NL is een leuke app op de iPad waar kinderen vanaf 4 jaar woorden mee kunnen leren. Met verschillende hulpstukken kunnen ze op 75 uitdagingen voltooien; goed voor 225 woorden.

Super Spelling Winter NL iPad BelOké, je wint er het Groot Nederlands Dictee nog niet mee, maar de spellen van Super Spelling richten zich dan ook net even op een andere doelgroep. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen ermee aan de slag om hun eerste woorden te leggen bij plaatjes die het gezochte woord uitbeelden. De nieuwste telg, Super Spelling Winter NL, bevat 75 uitdagingen met per stuk 3 woorden. Er zijn 60 algemene opdrachten en 15 kerst- en winterwoorden. Je kan als ouder instellen hoe moeilijk het voor de kleine is. Zo kun je gebruik maken van de kleuren- en letterhulp, maar die kun je net zo makkelijk uitzetten.


Als je de optie ‘linkshandig’ niet aanvinkt onder de instellingen, ziet Super Spelling er als volgt uit. Links in het scherm verschijnt een foto met een object. Daaronder zie je aan een plankje uit hoeveel letters het object op de foto bestaat. Bij de meest eenvoudige woorden, liggen er drie vakjes waar je letters op kan leggen. Sok, pop of kip, bijvoorbeeld. Als beide hulpmiddelen uitstaan, staan er alleen transparante vakjes en hebben alle letters aan de rechterkant van het scherm dezelfde kleur. Als je de kleurenhulp erbij aanzet, krijgen de vakjes een kleur die overeenkomt met de rij waar de goede letter in staat. Als ook de letterhulp nog aan staat, wordt het woord eigenlijk al ‘voorgezegd’. Super Spelling Winter NL balHet staat dan al in de vakjes en de juiste letters hoeven er enkel nog naartoe gesleept te worden. Desondanks kan er met het vraagteken alsnog om hulp gevraagd worden. Dat kost wel een ster.

Super Spelling werkt namelijk met een drie-sterren systeem dat bekend is van de meeste games op de iPad. Voor elke fout die je maakt, gaat er een ster verloren. Zo worden de 75 uitdagingen vanzelf herspeelbaar om de maximale score te behalen. Overigens kunnen fouten niet alleen gemaakt worden door een verkeerde letter op de verkeerde plek. In de praktijk komt het ook wel eens voor dat je een letter net te onvoorzichtig in een vakje schuift en dat je daarvoor wordt afgerekend.

Ondanks dat mogelijke frustratiepunt, is Super Spelling een leuke applicatie om woorden mee te leren. Super Spelling Winter NL is de meest uitgebreide editie tot nu toe en telt geen 180, maar 225 woorden dankzij het kerst- en winterhoofdstuk.

Downloaden: Super Spelling Winter NL (€1,59, universele app)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.