iOS game-update: After Burner Climax, Metal Slug 2 en flipperen voor twee in Pinwar

After Burner Climax is een nieuw actierijk vlieg-schietspel voor iPhone en iPad, en PinWar pakt uit met flipperen voor twee spelers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO After Burner Climax iPadDe speelhal in je broekzak, dát is de iOS game-update vandaag. We hebben drie games voor je in petto die niks te maken hebben met lieflijkheid, schattigheid of realisme. Niks. Ja, in After Burner Climax kan je vliegen en schieten met bestaande straaljagers, maar daar houdt het wel op. In Metal Slug 2 roei je een heel vijandelijk leger uit als een soort Rambo en PinWar is een techy omhulsel van het aloude flipperen.

Metal Slug 2: Schieten met ballen

GU DO Metal Slug 2 iPhone iPadJe hebt platformers waarin je tegenstanders op hun hoofd springt, je hebt platformers waarin je af en toe een wapen ter hand neemt en je hebt de Metal Slug-serie. Een platformer waarin je absoluut niet wil meemaken dat je geen wapen hebt, want oh-oh, wat heb je een tegenstanders om te bevechten. Een compleet leger met helikopters, straaljagers, raketten, tanks en jeeps krijg je op je af. Het is aan jou hun munitie te vermijden en ze naar de vergetelheid te schieten. Metal Slug 2 voelt als een echte arcade-game, eentje waarin je oneindig muntjes blijft stoppen omdat je weer het loodje hebt gelegd. Was het originele spel lastig, daar is Metal Slug 2 nog moeilijker met de touchscreen-besturing. Die is niet verkeerd geïmplementeerd, maar het spel is er niet voor bedoeld en dat merk je als je voor hete vuren staat. Gelukkig ben je niet meer beperkt tot de Arcade Mode en is er ook een Mission Mode waarbij je zelf kiest met welk level je nu aan de slag gaat. En er zijn meer aanpassingen gemaakt om de iOS-versie draaglijker te maken. Er is een automatische schietstand en je kan de handen ineen slaan met een andere speler via Bluetooth. Tof!
Downloaden: Metal Slug 2 (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Flipperen voor twee: PinWar

GU DO PinWar flipperen met twee op iPhoneHet Nederlandse en recent tot Game van de Week uitgeroepen Momonga Pinball Adventures is niet het enige spel dat de formule van flipperen tot in de basis terugbrengt en er een nieuwe jas omheen verzint. Ging Momonga voor een prachtige tekenstijl en een dun verhaaltje, daar kiest PinWar voor een techy uiterlijk en een tweepersoons stand. Of je nou tegen de computer of tegen of met een medespeler op hetzelfde scherm (!) speelt; je bedient praktisch geen tafel alleen. Tenminste: de missies die er al zijn, kan je ook met twee spelen en dat is gewoon leuker. PinWar heeft een sloot aan compact opgezette tafels die eigenlijk allemaal niet zo ver van het originele Pong van Atari afwijken. In de basis stop je nog steeds een balletje met planken, al zitten er steeds meer balken, stuitercirkels en meer tussen. Als je het hebt gehad met het standaardarsenaal, kan je eveneens eigen tafels in elkaar plempen. Echt geen hogere wiskunde: je dropt gewoon een aantal objecten op in de flipperkast en je kan gaan. Geinig voor twee.
Downloaden: PinWar (€0,89, €1,79, universeel, iOS 3.1.3+)

Trailer van de Dag: After Burner Climax

GU DO After Burner Climax over bergenWe blijven in de speelhalsfeer vandaag. Na flipperen en arcade schieten op hoog niveau, nemen we plaats in de machtige straaljagers F-14D Super Tomcat, F-15E Strike Eagle of de F/A-18E Super Hornet – van Boeing trouwens. En daar scheren we vervolgens met onwerkelijk hoge snelheden vlak mee over land en over zee om in moordtempo alle tegenstanders in een overbevolkt luchtruim neer te maaien. After Burner Climax (ABC, geinig hè?) moet niks hebben van gedesoriënteerd raken terwijl je vijf rondjes om je tegenstanders vliegt, zoals in tientallen andere vlieg-schietspellen. Nee, hier vliegt het landschap op je af en stuur je zelf slechts bij om vijandige raketten en munitie te ontwijken en sneller dan je denken kan tegenstanders uit te schakelen. Je hebt daarbij constant de keuze tussen meerdere aanpakken, waarvan het selecteren van een grote reeks tegenstanders alvorens tig raketten tegelijk weg te sturen, waarschijnlijk de heftigste en leukste is. After Burner Climax doet geen moeite voor verhaal of geschiedenislessen of wat dan ook en gooit je in drie verschillende speltypes in de actie: de ‘normale’ Arcade modus, de Score Attack modus voor een plek in de leaderboards en de Climax-modus met een verwoestende slow-motion waar je kan toeslaan als je genoeg succesvolle aanvallen aan elkaar rijgt. De ondersteuning van SEGA’s arcadegame is geweldig. De game ondersteunt via tv kijken via HDMI en AirPlay en is ook speciaal geoptimaliseerd voor de iPad mini – wat dat ook precies mag inhouden.
Downloaden: After Burner Climax (€2,69, universeel, iPhone 4+ of iPad 2+, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=CXPDoFoauQ8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2013, 10:08
Categorie Games
Onderwerpen flipperkast, iculture speelt, platformer, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.