Mailbox e-mailapp voor iPhone nu beschikbaar in App Store

Mailbox voor iPhone is beschikbaar in de App Store. Deze nieuwe e-mailapplicatie kreeg veel publiciteit, omdat het je e-mail behandelt als een takenlijst, met prioriteiten en uitstelfunctie.

mailbox3De veelbesproken iPhone-app Mailbox is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store. De app werd een paar maanden geleden met veel bombarie aangekondigd. En dat had effect: er meldden zich zoveel mensen aan, dat Mailbox-maker Orchestra besloot om een reserveringssysteem in te schakelen. Dat betekent dat je vanaf vandaag wel de app gratis kunt downloaden, maar dat je een persoonlijke code nodig hebt om de app te kunnen gebruiken. Misschien speelt bij het succes van de app ook wel mee dat Mailbox wordt gemaakt door Adam Cue, zoon van Apple-topman Eddy Cue. Hoe dan ook, het principe achter Mailbox is eigenlijk best geniaal: in plaats van het meteen afhandelen van e-mail kun je je e-mailberichten behandelen als een takenlijst.

mailbox-actiesMet veegbewegingen kun je razendsnel door je e-mail gaan. Berichten die geen antwoord vereisen kun je meteen wissen, andere berichten kun je markeren om later mee aan de slag te gaan. Handig is dat je bij Mailbox ook berichten naar een later moment kunt verplaatsen. Heb je nu even geen tijd om te antwoorden, dan kun je het naar later in de week verplaatsen, op een moment dat je het wat rustiger hebt. De app zal je dan waarschuwen dat het tijd is om met de e-mail bezig te gaan. Je kunt de e-mailberichten ook verschuiven in de prioriteitenlijst.

Mailbox werkt in eerste instantie alleen met Gmail. Bij de ontwerp van de app is rekening ermee gehouden dat we voor het beantwoorden van e-mail niet meer altijd achter onze computer zitten, waar we een comfortabel toetsenbord voor onze neus hebben. In plaats daarvan is geprobeerd om een oplossing te vinden voor mobiel gebruik. De app probeert anders te kijken naar de manier waarop we met e-mail omgaan.

zijbalk mailboxEigenlijk is Mailbox in een aantal opzichten wel een vervolg op Sparrow, ook al zo’n superpopulaire app, die een vaste aanhang kreeg tot het bedrijf erachter werd overgenomen door Google. Bij Sparrow lag het accent ook op snelle acties die je mobiel kunt uitvoeren. Mailbox doet ook zoiets: het werkt niet met de standaard mappen voor e-mail, maar met een systeem van ‘Later’, ‘To Read’, ‘To Watch’, maar er is ook een archief en een afvalbak voor items die je niet meer wilt lezen. Bij elk binnenkomend mailtje heb je drie mogelijke acties: afvinken en naar het archief sturen, wissen of uitstellen voor later. Vooral dat verplaatsen in de tijd is erg handig. Lange e-mails wil je later op de desktop rustig beantwoorden, korte e-mailtjes kun je meteen oplossen en naar het archief sturen.

Mailbox wordt gemaakt door het team dat ook de takenapp Orchestra bouwde.

Downloaden: Mailbox (gratis, reservering verplicht, iPhone, iOS 6.0+)

Nog niet aan de beurt bij Mailbox? De apps Taskbox en Seed Mail werken volgens hetzelfde principe. Taskbox heeft net een update gekregen en Seedmail is een gloednieuwe app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2013, 20:13
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.