Cordy 2: leuke iPhone-platformer krijgt opvolger

Cordy 2 op iPhone, iPad en iPod touch is een leuk platformspel in de stijl van Super Mario, maar met de afwerking van Little Big Planet.

Cordy 2 nieuwe iPhone platformerEen van de leukste en meest verzorgde platformers voor de iPhone heeft uit het niets een opvolger gekregen. Cordy 2 is gratis te downloaden en te spelen met een beperkt aantal levels en de volledige game kan je in de app kopen. In het spel speel je opnieuw met een robot wiens hoofd uit niks meer bestaat dan een televisie. Net als in de voorganger blinkt het spel uit in de gedetailleerde beelden en een lekker vlot levelontwerp.

Cordy 2 is een platformer met alle bekende foefjes van het genre dat zo groot is gebracht door Super Mario. Je loopt met een knop voor links en rechts, kan een dubbele sprong in de lucht uitvoeren en schakelt tegenstanders uit door op hun hoofden te springen. De levels van Cordy worden opnieuw gekenmerkt door veel doorrennen, hier en daar een moeilijke sprong voltooien en een beetje goed rondkijken om de geheimen van de levels niet over te slaan. Daarnaast toen talloze ‘vriendjes’ van Cordy hun intrede, die je specialisaties geven zoals zweven en beuken. Je krijgt een waardering van 1 tot 3 sterren afhankelijk van het halen van het level, het finishen binnen een bepaalde tijd en het verzamelen van alle grote sterren.

Behalve sterren, spaar je ook tandwielen in Cordy 2 waarmee je nieuwe levels kan ontgrendelen. Soms volstaat het dus niet om een level uit te spelen om met de volgende aan de slag te mogen gaan, en moet je dus ook nog een collectie tandwielen op zak hebben. Dat is niet erg, want het sparen van die dingen is een logische bezigheid tussen het springen, slingeren, lopende banden-werk, graven en teleporteren door. Soms tref je trampolines waar je een tijdje op moet blijven springen om er alle tandwielen uit te halen, maar de meeste liggen op je route en vereisen niet vervelend veel moeite. Het scheelt daarbij dat de besturing erg voorspelbaar en direct is: je weet wat je doet.

Cordy 2 springen op een bijHet is na Cordy opnieuw de afwerking van Cordy 2 voor de iPhone en de iPad op een zeldzaam hoog niveau staat. De levels hebben eigenzinnige thema’s en gaan niet mee in simpele thema’s als de bos-, sneeuw- en lavawereld. Er zijn altijd wel wat technische invloeden in de omgevingen. Samen met het diepe kleurgebruik, de nette geluidseffecten en sfeervolle muziek, geeft het Cordy 2 karakter. Als het ergens aan doet denken, is het aan de populaire Little Big Planet-games voor de PlayStation. Wat daaraan bijdraagt is het feit dat je de televisiehoofdige hoofdpersoon kan aankleden met allerlei hoedjes.

In de gratis download speel je vier levels gratis en daarmee krijg je een goede indruk van het spel, want de levels van de platformer zijn aan de lange kant. De volledige versie van Cordy 2 koop je in de app voor 4,49 euro. Voor dat geld heb je 30 levels om door te ploeteren.

Downloaden: Cordy 2 (gratis, volledige game €4,49 in-app, universeel, iOS 3.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2013, 18:15
Categorie Games
Onderwerpen cordy 2, mario, platformer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.