iOS-apps leveren vier keer meer op dan Android-applicaties

iOS-apps zouden vier keer meer opleveren dan Android-applicaties. Dit beweert onderzoek van Flurry Analytics. Het onderzoek is een reactie op een uitspraak van Google's Eric Schmidt, die beweerde dat ontwikkelaars binnen een halfjaar voor Android in plaats van iOS zullen kiezen.

Flurry iOS AndroidUit onderzoek van Flurry Analytics blijkt dat apps voor iOS gemiddeld vier keer meer opleveren dan Android-apps. Flurry Analytics keek hiervoor naar een aantal ‘grote apps’ die op het moment voor zowel iOS als Android beschikbaar zijn. Voor iedere dollar die op iOS wordt verdiend, komt er via de Android-versie gemiddeld 24 dollarcent binnen.

Flurry Analytis houdt verschillende informatie bij over mobiele ontwikkelaars, die de SDK van Flurry in hun apps hebben verwerkt. Uit deze cijfers blijkt niet alleen dat iOS-apps winstgevender zijn dan Android-applicaties, maar ook dat steeds minder ontwikkelaars voor Android kiezen: waar er in het begin van 2011 nog 37 procent bij een nieuw project voor Android koos, is dit in het laatste kwartaal van het jaar nog maar 27 procent. Flurry’s SDK wordt gebruikt in ongeveer 135.000 apps.

Aanleiding voor Flurry Analytics’ onderzoek was een uitspraak van Google’s Eric Schmidt. Hij zei eerder overtuigd te zijn dat ontwikkelaars binnen een halfjaar voor Android in plaats van iOS zouden kiezen.

Flurry iOS Android

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2011, 18:02
Categorie Uncategorized
Onderwerpen android, eric schmidt, ios 3, verkopen, winst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.