iOS game-update: Home Sheep Home 2, Mini Motor Racing, Ninja Hoodie en koopjes

Fans van Where's My Water opgelet: er is een nieuw puzzel-behendigheidsspel voor de iPhone en iPod touch dat verbazingwekkend goed in elkaar steekt en leuk is. Home Sheep Home 2 is bovendien erg fraai getekend.

GU WO Home Sheep Home 2 screenshotDoorgaans is donderdag de dag waarop de meeste, grote nieuwe games uitkomen voor de iPhone, iPod touch en ook de iPad trouwens. Ook deze week wordt donderdag geen summiere gamesdag, met bijvoorbeeld Grand Theft Auto 3 die onze centen poogt af te troggelen. En toch is deze woensdag niet uit te vlakken. We bombarderen vandaag voor het gemak maar even tot Warempele Woensdag, met drie games die je niet ongezien voorbij mag laten gaan. Where’s My Water-fans mogen alvast in de richting van Home Sheep Home 2 kijken.

Werpmesjes en capouchon: Ninja Hoodie

GU WO Ninja Hoodie iPhone iPod touch iPadMen neme een ninja, de capouchon van een straatschoffie, bakstenen omgevingen, Japanse bruggen, een draak hier en daar, heel veel elektrische mummies en ziedaar: een nieuwe iPhone-game. Een paar introschermen in Ninja Hoodie proberen er nog iets van te maken, maar om het verhaal hoef je het echt niet te doen. Dit spelletje richt zich puur op de actie en daar krijg je bakken van. Je bekijkt de game vanaf je eigen schouder en richt met swipe-bewegingen, terwijl je loopt door vier verschillende werelden. Groepen aan mummie-achtigen, vliegende objecten en weggevuurde raketten wachten je op, reeds in de houding om je twee mogelijkheden te aanschouwen: de aanval blokken of werpsterretjes gooien. Iedereen behoeft werpsterretjes in Ninja Hoodie. Je maakt de grootste, meest gevaarlijke en toch heerlijk vrolijk uitziende tegenstanders ermee af. Terwijl je door een benauwde steeg loopt, of terwijl je van een dak afglijdt en gedoseerd elke mummie een sterretje in zijn mond naar binnen schuift. Ninja Hoodie is een loos actiespelletje, knulliger dan drie seizoenen Power Rangers bij elkaar, maar stiekem toch best leuk.
Downloaden: Ninja Hoodie (€0,79)

Mini Motor Racing = leuk

GU WO Mini Motor Racing iPhone iPod touchDe reden dat we Mini Motor Racing nog niet eerder hebben besproken, is omdat sommige gebruikers in de Amerikaanse en Nederlandse App Store erover klagen dat Mini Motor Racing crasht na de eerste race. Maar we kunnen het niet langer stilzwijgen: Mini Motor Racing is verschrikkelijk leuk. Tijdens het racen op de meest listige, kleurrijke circuits, worden we regelmatig overvallen door de gedachte dat we hier te maken hebben met het equivalent van Mario Kart op de iPhone. Toch is het een heel ander spel: zo bekijk je het van boven en bestookt het je niet met power-ups. Het zijn waarschijnlijk de razend spannende races en het plezier dat we tijdens het racen hebben, die het gevoel bewerkstelligen. Offline tegen de computer of online tegen drie anderen, scheur je met je buggy over de heuvels en slinger je met de auto door de bochten. Ook leuk is de Fruit Ninja-auto en track die in het spel zitten en al helemaal doorslaan in hun ongeremde vrolijkheid. Die Fruit Ninja-verwijzing zit erin omdat ontwikkelaar The Binary Mill het erg goed kan vinden met Halfbrick – en het zou ons niet verbazen als Halfbrick ook mede verantwoordelijk is voor de kwaliteit van Mini Motor Racing.
Downloaden: Mini Motor Racing (€1,59)

Trailer van de Dag: Home Sheep Home 2

GU WO Home Sheep Home 2 industrieAls je maar niet denkt dat een zekere telecommaatschappij de enige is die woordgrappen met schapen kan bedenken! Aardman, de studio achter de klei-animaties Wallace & Gromit en Chicken Run, heeft een spel voor de iPhone en iPod uitgebracht waar zeker zoveel creativiteit in zit als hun films. Home Sheep Home 2 gaat verder waar deel 1 is opgehouden, en niet zo’n klein beetje ook. Je hebt een lammetje, een doorsnee woldrager en een gigaschaap. Die moet je allen bij het einddoel van een level zien te krijgen. Die levels bieden nou net – heel toevallig – allerlei puzzels waar je gebruik moet maken van hun specifieke groottes of gezamenlijke kracht. Deel 1 was vooral een listig puzzelspelletje. Deel 2 is een puzzel-actiespel van formaat en van grote klasse. Het verhaal luidt ditmaal dat de goedgemutste schapen dolgraag terug willen keren naar hun boerderij, maar amai, daar ontbreekt ze toch een beetje het richtingsgevoel voor. Ze belanden in valleien met waterspuiten, meedogenloze fabrieken en zelfs in de ruimte. In 40 levels laten Shaun, Shirley en Timmy zich gelukkig nog steeds overzichtelijk besturen met een knop voor links en rechts en een springknop. Zo kan je concentratie uitgaan naar de knotsgekke en werkelijk prach-tig handgetekende omgevingen. Fans van Where’s My Water en andere puzzel/ behendigheidsspelletjes: jullie hebben een nieuwe opdracht en die luidt Home Sheep Home 2.
Downloaden: Home Sheep Home 2 (€0,79)

De koopjeshoek

Het is zo langzamerhand een gebruik dat er elke dag wel een of meerdere gratis games tussen de nieuwelingen in de iOS game-update staan. Zoniet vandaag – maar misschien biedt onze vaste koopjeshoek uitkomst. Eens zien wat we hier hebben…

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2011, 19:43
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen, ninja, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.