Scheurkalender Digitale Druivelaar nu ook op de iPad

De Digitale Druivelaar verschijnt als scheurkalender op de iPhone en iPad. De scheurkalender toont elke dag een mop, weetje of evenement, aangevuld met een namenlijst voor baby's en de mogelijkheid om scheurkalenderblaadjes door te sturen.

druivelaar iphoneDe Digitale Druivelaar is vanaf nu beschikbaar voor de iPhone en iPad. De populaire Vlaamse scheurkalender is tot 21 december gratis te downloaden; daarna kost hij €2,39. De scheurkalender bestaat al sinds 1915 en is nu voor het eerst in een iPhone- en iPad-versie te krijgen. Daarbij is geprobeerd om de authentieke beleving zoveel mogelijk te behouden. Je kunt dagelijks een blaadje afscheuren op het scherm, met bijbehorend geluidseffect.

Terwijl de voorkant van het blaadje verdwijnt, zie je de tekst op de achterzijde. Met het afscheuren ben je overigens het blaadje niet definitief kwijt, want je kunt op elk moment achteruitbladeren. De dagen na vandaag blijven verborgen, zodat de kalender je het hele jaar kan verrassen.

Drukkerij Strobbe heeft in deze digitale versie van de scheurkalender nog meer handigs verstopt, zoals linkjes in de rubriek ‘Waarheen?’. Zo kun je meteen de webpagina bezoeken van een evenement waar je naartoe wilt. De kalender bevat daarnaast moppen en leuke weetjes, die je meteen kunt doorsturen naar vrienden en familie. Vanuit de app kun je zien wanneer contacten uit je adresboek een naamfeestdag te vieren hebben. En om toekomstige ouders tegemoet te komen heeft de kalender ook een ingebouwde namentool voor baby’s, die populaire namen uit heden en verleden aanreikt. De Digitale Druivelaar is in 2012 alleen op de iPhone en iPad te installeren. Andere platformen zoals Android komen pas in 2013.

De Digitale Druivelaar is offline te gebruiken. Dat geldt ook voor de papieren versie van De Druivelaar, die in een oplage van 950.000 exemplaren wordt verkocht via supermarkten, boekwinkels, dagbladwinkels en de Strobbe Burocenters. De scheurkalender verscheen sinds 1915 elk jaar, met uitzondering van 1944 toen de kalender door papier- en personeelsschaarste tijdens de oorlog niet gemaakt kon worden.

Downloaden: Digitale Druivelaar (tijdelijk gratis, na 21 december 2011 kost de app €2,39)

Update: Punt van aandacht bij deze app, is dat er problemen zijn als je na het verscheuren van een dagkalender de rechterkant van het beeld raakt. De helft van het beeld is dan verdwenen. Dit is op te lossen door de app in de multitask-balk te sluiten, maar het is natuurlijk niet de bedoeling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2011, 18:09
Categorieën Amusement, Belgische apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.