iOS-apps iWork en iLife gratis vanaf iOS 7 volgens App Store

iPhoto, iMovie, Pages, Numbers en Keynote zijn vanaf iOS 7 gratis te downloaden, aldus een downloadscherm in de beta van iOS 7.

iWork iLife iOS 7 App StoreDe App Store in de iOS 7 beta laat tussen de gratis Apple-apps ook Pages, Keynote, Numbers, iMovie en iPhoto zien. Dit lijkt er op te wijzen dat Apple deze applicaties vanaf iOS 7 gratis zal gaan aanbieden. Dat sluit aan op eerdere vermoedens: Apple test op het moment een webversie van iWork, die je ongeacht je besturingssysteem op een computer gratis kunt gebruiken. De apps zullen een mobiele variant bieden.


Hoewel de iWork- en iLife-applicaties tussen het gratis aanbod in iOS 7 getoond worden voor sommige gebruikers, moet je op het moment nog voor de apps betalen. De verwachting is dat de prijskaartjes pas verdwijnen rond de introductie van iOS 7. Apple heeft uiteraard nog niks bevestigd. Het downloadscherm met gratis Apple-apps zit al langer in de App Store, maar toont in eerdere iOS-versies enkel apps die op het moment al kosteloos worden aangeboden.

Pages, Keynote en Numbers begonnen als Mac-applicaties en zijn inmiddels ook op iOS te gebruiken. De drie apps zijn het beste te vergelijken met Word, Powerpoint en Excel. iPhoto is op zijn beurt een uitgebreide foto-applicatie die het makkelijker maakt je afbeeldingen te beheren en bewerken. Met iMovie kun je een video monteren en er effecten aan toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.