Tripwolf Offline City Maps voor iPhone: meer dan 600 kaarten

Tripwolf Offline City Maps voor iPhone biedt een keuze uit meer dan offline 600 kaarten van steden uit de hele wereld, waaronder ook Nederland.

Tripwolf logoIn de iCulture Vakantiespecial hebben we aantal sterke apps met offline kaarten op een rij gezet. Tripwolf, bekend van reisgidsen in de App Store, komt met een app die makkelijk in dit rijtje had kunnen staan. Met Tripwolf Offline City Maps kun je kaarten van bijzonder veel steden downloaden en offline gebruiken, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Net als ForeverMap 2 en Stay maakt gebruik Tripwolf Offline City Maps van snelle OpenStreetMap-kaarten. Met de betaalde kun je alle kaarten downloaden zonder extra kosten.


De werking van Tripwolf Offline City Maps is heel duidelijk. Uit een enorme lijst met steden maak je een keuze, waarna de app nog eens bevestiging vraagt of je deze wilt downloaden. De gedownloade kaarten komen in het tabblad My Maps terecht. Daarna kun je op reis gaan, dataroaming uitschakelen en met je GPS in combinatie met deze kaarten toch overal de weg vinden in een stad. Het is soms wel scrollen door de lijst: afgezien van gericht zoeken op de naam van de stad kun je niet filteren of zoeken op land of werelddeel. Een minimale sorteerfunctie laat je de steden rangschikken op bijvoorbeeld afstand en alfabet. Leuk is dat je bij een stad ziet hoeveel gebruikers er graag naartoe zouden willen en hoeveel likes hij heeft. Ook de grootte van de kaart wordt vermeld, al zijn dat doorgaans zulke kleine bestanden dat deze geen zorgen baren.

Het aardige van Tripwolf Offline City Maps is dat je eenmaal de app aanschaft en daarna geen in-app aankopen hoeft te doen om kaarten te downloaden. Er is keuze uit meer dan 600 steden. Als je die allemaal wilt downloaden, dan mag dat. Voor gebruik in Nederland kun je ook terecht in deze app, met kaarten van bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Er is ook een gratis versie van Tripwolf Offline City Maps. In deze app kun je één gratis kaart downloaden – een leuke oplossing als je één stad bezoekt of de app wilt testen.

De kaart zelf is goed te gebruiken en scrollt lekker snel in. In de balk onderaan vind je een knop om direct in offline modus te gaan. Overigens kun je in de meeste steden ook adressen zoeken in offline modus. Met de Where Am I-knop ga je meteen naar je huidige locatie. Tik je op de kaart, dan wordt deze op het volledige scherm weergegeven. In het zoekveld kun je ook contactpersonen uit je adresboek aantikken en weergeven op de kaart. Via de menuknop Highlights worden categorieën getoond als locaties om te eten, hotels en activiteiten. We merkten wel dat in deze onderdelen de app regelmatig crashte. Wel worden ze netjes getoond op de kaart als je de kleine schakelaar linksboven activeert.

Tripwolf Offline City Maps is gefocust op offline kaarten, en daarom is het onhandig dat een van de andere apps van deze ontwikkelaar Tripwolf Travel Guide Offline Maps heet. Dit is een gratis app van waaruit je reisgidsen en offline kaarten kunt kopen en niet de losse offline kaarten-app die we in dit artikel bespreken.

Downloaden: Tripwolf Offline City Maps (€1,79, iPhone, iOS 5,0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.