iPhone 5c 3x

iPhone-apps bijgewerkt voor iOS 7: Facebook, Twitter, Chrome en veel meer

Ongelooflijk veel iPhone-apps zijn al aangepast op iOS 7. iCulture zet ze op rij: Facebook, Twitter, Instagram en nog veel meer.

iPhone 5c 3xHet aantal applicaties dat vandaag is voorzien van een update vanwege de release van iOS 7 is bijna niet te overzien. Apple zette vanaf gisteren de deuren open voor app-updates die speciaal waren ingericht voor de nieuwe firmware en dat leverde een stortregen aan vernieuwde applicaties op. De grootste apps en meest ingrijpende veranderingen hebben we in aparte artikelen behandeld. In dit overzicht vind je een lijst met andere apps die zijn bijgewerkt.

Nieuwe app-updates voor iOS 7

Facebook (gratis, universeel) – Het grootste sociale netwerk van de wereld zit op de eerste rij met het aanpassen van de app op iOS 7. De bovenkant van de app is strak blauw en gebruikt de dunne letters die je ook in het systeem zelf ziet. Maar opvallender nog: Facebook herintroduceert knoppen aan de onderkant van het scherm! Daarmee bereik je onder andere een volledig overzicht van updates van je vrienden en groepen.

Twitter (gratis, universeel) – Wie tegenstander is van de streepjes om aan te duiden dat er een gesprek bezig is in je timeline, moeten we teleurstellen: daar is geen afstand van genomen in de nieuwste Twitter-update. De update behelst alleen het adopteren van de nieuwe huisstijl van iOS 7. Zo zijn de blauwe bovenbalken nu effen van kleur en oogt de complete app daardoor hoekiger. Twitter lijkt er in de update-omschrijving trots op te zijn dat de app nog steeds werkt op iOS 5 en iOS 6.

Chrome (gratis, universeel) – De webbrowser van Google nodigt vanaf nu gebruikers uit om mee te doen met een proef om data te besparen door te surfen met Google Chrome, maar niet iedereen zal die melding krijgen: die wordt langzaam uitgerold. Wat wel opvalt, is het bijgepunte design met het iOS 7-toetsenbord en de spraak-knop er bovenop. De instellingen zijn ook opnieuw ingedeeld en kaarten en e-mails worden nu automatisch geopend in Google Maps en Gmail. Tenzij je het niet wil.

iOS7 Apps Twitter iPhone iOS7 Apps Google Chrome iPhone

Mailbox (gratis, universeel) – Na de update van de populaire mailapp Mailbox, bekend van de veegbewegingen die van mails taken kunnen maken, kom je in een vertrouwde omgeving in een nieuw jasje. De app is in lijn met iOS 7 spierwit geworden met een blauwe kleurtint en, heeft knoppen die alleen bestaan uit lijntjes. Iets kleurrijker wordt het gelukkig in het schuifmenu, waarin de secties in je mailbox beter corresponderen met de veegacties op je mail.

Pocket (gratis, universeel) – De offline lezen-app Pocket oogde al strak en modern en daar heeft de introductie van iOS 7 nog niet veel aan veranderd. Lijkt het althans, want volgens de dienst zelf is elk scherm aangepast en ook is het app-icoontje onder handen genomen. Pocket synchroniseert haar voorraad offline te lezen en te kijken artikelen nu op de achtergrond, zodat je selectie al klaar staat zonder dat je de app tussentijds opent. Wel even aanzetten in de opties.

iOS7 Apps Mailbox iPhone iOS7 Apps Pocket iPhone

Evernote (gratis, universeel) – De notitie-app Evernote, die zo’n beetje voor elk mobiel platform en elke desktop beschikbaar is, heeft zich zonder moeite aangepast op het uiterlijk van iOS 7. Je wordt nu ontvangen door een soort dashboard met daarop je laatste notities, nieuws van de dienst zelf en tags om snel te benaderen. Nieuw is ook de balk waarmee je razendsnel foto’s kan maken en een herinnering kan zetten. Zo worden de notities op de achtergrond gesynchroniseerd.

Snapguide (gratis, universeel) – Niet zo bekend als het misschien wel zou moeten, maar de erg leuke applicatie Snapguide die bol staat van instructies over hoe je van alles en nog wat maakt, heeft een van de grootste metamorfoses van de apps in deze lijst gekregen. Behalve de strakke oranje layout, is het ontdekken van onderwerpen nu makkelijker en kan je uitgebreid zoeken op doe-het-zelf gidsen, verzoeken voor onderwerpen en mensen.

Evernote iOS 7 nieuw hoofdmenu iOS7 Apps Snapguide doe-het-zelf iPhone

Foto Bewerker door Aviary (gratis, universeel) – De populaire gratis Foto Bewerker van Aviary moet niks hebben van al dat wit in iOS 7 en ziet er juist uitbundig kleurrijk uit na de laatste update. Een erg leuk toefje is dat de achtergrond van de app zich aanpast aan de foto die je bewerkt: je kijkt eigenlijk tegen een vervaagde versie van je eigen foto aan. De applicatie heeft ook een Supply Shop gekregen: een ingebouwde winkel voor extra kleurenfilters, stickers en randen.

Twitterrific 5 for Twitter (€2,69, universeel) – De Twitter-app voor designers, zo positioneer Twitterrific zich. En natuurlijk stond het daarom vooraan in de rij voor een speciale iOS 7-update. Qua uiterlijk sloot de applicatie al aan op Apple’s nieuwste firmware, maar nu zijn de functies er ook naar. Zo kan je de nieuwste tweets en je bladwijzer in die tweets synchroniseren als de app op de achtergrond draait en kan je interessante links meteen naar de Safari Reading List sturen.

iOS7 Apps Foto Bewerker door Aviary iOS7 Apps Twitterrific iPhone

Zite (gratis, universeel) – Het was dé internetnieuwsapp met een statig uiterlijk, maar daar lijkt Zite welwillend van afgestapt te zijn voor iOS 7. Semi-transparantie vlakken en wit als hoofdkleur: slechts de groene tint herinnert aan de vorige versie van Zite. Verder zijn de lettertypes onder de loep genomen, is de app zo ingericht dat de foto’s groter uitkomen, is het menu opnieuw ontworpen en zijn secties snel te benaderen met tabs. Met vegen vanaf de zijkant ga je pagina’s terug.

Newsify (gratis, universeel) – Nog een nieuwsapp die voor iOS 7 is aangepast: Newsify. De visuele veranderingen zijn maar klein, maar de applicatie biedt wel het voordeel van synchroniseren op de achtergrond. Daardoor rekent de app af met de lange tijd die hij nodig had om het laatste nieuws van je favoriete sites op te halen. Ook heb je daar niet langer de dienst Feedly voor nodig: je kan je favoriete sites ook direct in Newsify doorgeven voor het laatste nieuws.

iOS7 Apps Zite iPhone iOS 7 Apps Newsify iPhone

RunKeeper (gratis, iPhone) – ‘Runkeeper draait meer om je data en progressie en leunt minder op zwaar design’, luidt de omschrijving van de update van de sport-app. RunKeeper heeft een nieuw startscherm, hanteerde altijd al blauw en nu dus al helemaal, en ook hier maakt de app gebruik van achtergrondsynchronisatie zodat alles sneller laadt als je de app opent. Daarnaast kan je makkelijker sportsessies invoeren die je ‘vergat in te voeren’ met RunKeeper.

WordPress (gratis, universeel) – WordPress heeft een ander idee bij iOS 7 dan de meeste vernieuwde applicaties en laat de standaard pictogrammen van lijntjes en de gangbare slanke lettertypes achterwege. Verkeerde gok of kwestie van eigen gezicht behouden? Hoe dan ook is de applicatie nu vooral blauw in bovenbalken, blauw in startscherm en blauw in app-icoontje. Dat wordt weer een homescreen herindelen.

iOS7 Apps RunKeeper iPhone iOS7 Apps WordPress iPhone

Hipstamatic (€1,79, iPhone) – Zelfs dé camera-app die een nostalgische beleving van oude analoge camera’s wil neerzetten, springt op de trein die iOS 7 heet. Je moet er wel een beetje goed voor kijken in Hipstamatic, maar de balken zijn net even wat strakker en de kleuren wat fletser. Tja, vaal is natuurlijk ook nostalgisch. Het vernieuwde uiterlijk wordt versterkt door de Hipstamatic Seven Pack, een in-app aankoop met drie flitsen en een camera-behuizing voor iOS 7.

iOS 7 Apps Hipstamatic iPhone

Besproken in aparte artikelen

De allereerste grote apps die voorzien werden van een grote makeover en nieuwe functies voor iOS 7, hebben we besproken in aparte artikelen eerder vandaag:

Nog meer iOS 7-ready apps

Andere apps die speciaal voor iOS 7 voorzien zijn van een update vandaag:

  • Instapaper €3,59, universeel, sla artikelen op om ze later offline te lezen.
  • Instacast 4 €4,49, universeel, Podcast-app met nu mogelijkheid om te downloaden op achtergrond.
  • HootSuite gratis, universeel, Twitter- en Facebook-app met mogelijkheid uitgestelde berichten te plaatsen.
  • Triage €1,79, iPhone, Mailapp waarin nieuwe mails binnenkomen en weggeveegd kunnen worden.
  • Dispatch €4,49, iPhone, Mailapp met handige mogelijkheid snelle kant-en-klare antwoorden te versturen.
  • Vimeo gratis, universeel, De ‘YouTube voor designers’ is zelf weer helemaal bij met een semi-transparant uiterlijk.

Dit artikel verscheen origineel op woensdag 18 september en is opnieuw gepubliceerd om de app-updates nog eens extra onder de aandacht te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 8:06
Categorie Uncategorized
Onderwerpen facebook, instagram, ios 7, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.