Amazon’s Kindle Store verkoopt nu ook Nederlandse ebooks

De Kindle Store, Amazon's digitale boekenwinkel, is nu opengesteld voor Nederlandstalige boeken. Lees ze op je iPad via de Kindle app.

KindleHet Amerikaanse Amazon heeft de Kindle Store, een van de populairste en grootste digitale boekenwinkels, opengesteld voor Nederlandstalige boeken. Daarmee is de Kindle iPad app meteen een stuk interessanter voor Nederlanders die graag boeken in hun eigen taal lezen. Amazon breidde afgelopen week heimelijk de lijst met ondersteunde talen uit, waaronder dus Nederlands, maar ook Deens, Noors en regionale talen zoals Fries. De uitbreiding ging gepaard met een update van de Kindle app, waarbij de Kindle app een platter ontwerp kreeg, in lijn met iOS 7.

De nieuwe ondersteuning voor onze taal is natuurlijk prettig voor de Nederlandse consument, maar betekent ook dat Nederlandse auteurs en uitgevers hun ebooks voortaan via het Kindle Direct Publishing-programma mogen uploaden. Als hun ebook eenmaal bij Amazon te koop is kunnen ze tot 70 procent aan royalty’s ontvangen. Door de nieuwe update is het voortaan ook eenvoudiger om boeken, documenten en tijdschriften te categoriseren. Tot slot heeft de Kindle app nu ‘gladde’ uitschuif-menu’s, waar gebruikers de app mee kunnen bedienen.

Amazon-gebruikers kunnen in de Kindle-app alleen boeken lezen, en niet kopen. Vanwege regels van Apple zou Amazon namelijk 30 procent van elke verkoop in de iPad app moeten afdragen. Voor Amazon is zo’n model onwerkbaar: ze zouden de prijzen van boeken veel hoger moeten maken om de 30 procent voor Apple te compenseren en zouden zich daarmee uit de markt prijzen. Amazon is daarom creatief in het verzinnen van trucs om Apple’s regels met Kindle voor iOS te omzeilen, zoals het invoeren van gratis boekfragmenten.

Downloaden: Kindle (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Kindle categorieenkindle tekst

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 11:34
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.