Infuse: Firecore’s uitgebreide video-applicatie voor iOS

Firecore heeft de iOS video-app Infuse uitgebracht voor iPhone en iPad. De applicatie laat je video's sorteren op basis van metadata en doet erg denken aan XBMC.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

InfuseOntwikkelaar FireCore staat vooral bekend om zijn jailbreak-hulpmiddelen voor de Apple TV, maar het bedrijf heeft nu ook een nieuwe app uitgebracht in Apple’s App Store. Infuse is een videospeler voor iOS die het makkelijker wil maken om je video’s te sorteren. Zo kun je bijvoorbeeld inloggen bij videodienst Trakt om aan te geven welke films, series en documentaires je allemaal al hebt gezien, zodat deze informatie met andere mediaspelers in je huis gesynchroniseerd kan worden. De andere mediaspeler moet dan uiteraard ook Trakt ondersteunen. Veel van de functies in Infuse doen verdacht veel denken aan XBMC, de open source mediaspeler die je alleen op iDevices met een jailbreak kunt installeren.

Update: Infuse 3 verscheen in 2014 in de App Store. We bespreken Infuse 3 in onze aparte review.

Infuse detecteert wat voor films en series je precies in de app hebt geïmporteerd via iTunes en verzamelt op basis daarvan illustraties. Zo kun je door filmposters heen bladeren van alle speelfilms die je op je iPad hebt opgeslagen. Ook metadata wordt verzameld, waardoor je bij films bijvoorbeeld een korte samenvatting hebt staan. De app ondersteunt 14 videoformaten waaronder AVI, FLV, MP4, M4V en MOV. Ondertiteling bij films kan ook vanuit de app worden geladen.

De app maakt gebruik van realistische elementen. Dat wil zeggen: de gehele app ziet er uit als een ruimte in een bioscoop. Je filmbibliotheek is een bioscoopzaal en informatie over één film wordt op een filmkaartje gepresenteerd. Het ziet er allemaal heel fraai uit, al is het ergens vreemd om een app als Infuse te zien: Apple lijkt zelf immers van realistische elementen weg te willen stappen.

Downloaden: Infuse (€4,49, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2014, 19:46
Categorie Fotografie en video
Onderwerp infuse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.