In Whaudio komen de vreemdste geluiden voorbij

In Whaudio voor de iPhone kun je geluidsfragmenten raden of zelf maken en delen met anderen.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

WhaudioMet Whaudio kun je geluiden raden en opnemen. Het valt in dezelfde categorie als bijvoorbeeld Draw Something: een simpele spelopzet die aanstekelijk moet werken door de sociale factor. De meest vreemde geluiden van over de hele wereld komen voorbij. Het is aan jou om een gokje te wagen en je antwoord in te sturen. Gelukkig word je soms wel een beetje op weg geholpen in de kakofonie van vreemde fragmenten.


Om mee te doen met Whaudio kun je gebruikmaken van je Facebook-account. Als je dat vervelend vindt, vul je gewoon een accountnaam in en ga je meteen aan de slag. Tik op de knop Guess om de geluiden te raden. De verschillende geluisdfragmenten worden onder elkaar gerangschikt. Als je erop tikt, zie je eerst de begeleidende vraag, bijvoorbeeld “wat ben ik aan het doen?” en de naam van degenen die het geluid heeft opgenomen. Speel het fragment af en doe een gokje door je antwoord in te vullen en deze te verzenden naar de maker. Je bent dus wel van de andere gebruiker afhankelijk en moet wachten op je antwoord.

De credits in het spel kunnen op verschillende manieren worden verdiend en uitgegeven. Een hint en een extra bewaarplek voor je audiofragment kosten je credits, als je het spel intensief speelt worden ze aan je account toegevoegd. De aanschaf van nieuwe credits in grotere hoeveelheden verloopt via in-app aankopen. Om het spel te spelen hoef je niet per se deze aankopen te doen, al is het wel handig als je het veel wilt spelen.

In tegenstelling tot DrawSomething is het sociale karakter niet zo goed uitgewerkt. Het delen op Facebook en versturen naar vrienden zijn in de app verwerkt, maar deze functies werken zeker niet zo laagdrempelig en uitnodigend als genoemd voorbeeld in het sociale raadspelgenre. Door de onhandige menu’s en de onduidelijke knopjes zit je vaak in de knoop. Daarnaast is het opnemen van een apart geluid nog niet zo makkelijk. De meeste gebruikers zullen het daarom houden bij het raden van de vaak opmerkelijke en soms zelfs grappige geluidsfragmenten.

Downloaden: Whaudio (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:18
Categorie Amusement
Onderwerpen audio, geluid
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.