Process fotobewerker voor iPad krijgt gedetailleerde zoomfunctie

Process is een fotobewerker voor de iPad, waarmee je bewerkingen kunt opslaan als stapsgewijze processen. Je kunt bewerkingen op elkaar stapelen en de volgorde veranderen. In Process 4.0 kun je nu gedetailleerde previews zien.

process-ipad-fotobewerkingProcess is een fotobewerker voor de iPad waarmee je stapsgewijs aanpassingen kunt doen. De naam van de app heeft te maken met de ‘processen’ die je op de foto loslaat, waarbij je het ene proces op het andere stapelt om het eindresultaat te verkrijgen. Deze stappen zijn niet-destructief, zodat je altijd terug kan. Je kunt zelfs de volgorde waarmee de bewerkingen zijn uitgevoerd anders rangschikken. Dit doe je door de volgorde van de stapel te veranderen.

Je sleept daarbij met je vingers. Process kan de helderheid en verzadiging aanpassen, een kleurenfilter toepassen en veel meer.

process-fotobewerking-ipadJe kunt de processen ook als voorgedefinieerde instellingen opslaan en met anderen delen. Op die manier kun je ook met één klik zien hoe een eerder uitgevoerde bewerking op de ene foto eruit ziet op een andere foto. Vervolgens voer je dezelfde bewerking uit op al je foto’s in een serie. Met Process is ook semi-geautomatiseerde batchverwerking mogelijk.

De nieuwste versie van de Process-app heeft nieuwe filters, met zoom en motion blur. Ook kun je nu previews in hoge resolutie bekijken bij het bewerken van je foto’s. Blend modes belooft de maker van de app ook. Maar al die mooie functies betekenen wel dat je aardig wat voor de app moet betalen: voor €13,99 heb je een universele app waarmee je volledige controle over je foto’s houdt en die je zowel op iPhone als iPad kunt gebruiken.

Downloaden: Process (€13,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2013, 9:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.