Facebook-update met fout icoon, profielfoto’s opslaan en locaties aanpassen (update)

Facebook heeft een update gekregen op de iPhone en iPad die het sociale netwerk opeens een ander app-pictogram geeft. Het lijkt een foutje.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Facebook-pictogram na laatste update op iPhoneFacebook heeft een nieuwe update gekregen op de iPhone, die de applicatie van het sociale netwerk op drie punten aanpakt volgens de App Store-omschrijving. Maar het is het vierde punt waarop de bijgewerkte applicatie echt opvalt: het app-icoon van Facebook is veranderd. Net als eerder bij de chatapplicatie Facebook Messenger, lijkt het erop dat de officiële Facebook-app is voorzien van het zogenoemde ‘dev icon‘ van de app: het pictogram dat alleen ontwikkelaars en testers horen te zien in testversies van de toepassing. Update 8.00 uur: inmiddels is er een nieuwe update uitgebracht die het oude pictogram terugzet.

Facebook heeft in de vroege ochtend versie 6.1.1 van haar iOS-app uitgebracht waarna het oude app-pictogram weer gebruikt wordt. Als je Facebook nu bijwerkt, krijg je het ‘dev icon’ niet te zien.

Het is aannemelijk dat de nieuwe Facebook-versie 6.1 snel weer wordt opgevolgd door een extra update die in ieder geval het icoon terugzet. Toch komt het icoon volgens de Belgische iPhone-ontwikkelaar @SkyTrix niet overeen met het Facebook-pictogram van de ‘golden master’, de laatste testversie voor het publiceren van de bijgewerkte app. Zal het stiekem toch een bewuste actie zijn geweest van het omvangrijke sociale netwerk, dat alleen al meer dan 38.000 waarderingen telt in de Nederlandse App Store? Hoe dan ook zijn er ook drie inhoudelijke veranderingen aan de iPhone- en iPad-app van het sociale netwerk doorgevoerd.

De belangrijkste vernieuwing is dat je profielfoto’s van andere gebruikers kan opslaan of delen. Naast de like, reactie, en tag-knop, zie je daar nu een knop met drie puntjes staan waarna je de optie krijgt een foto te bewaren in je fotoalbum, te delen op Facebook zelf of te rapporteren als ongewenst. De tweede wijziging zit hem erin dat je makkelijker je locatie kan aanpassen als je incheckt met Facebook op een plaats. Zo is het relatief makkelijk om jezelf opnieuw te positioneren. De laatste update is een kleine: evenementpagina’s laden sneller dan voorheen.

De applicatie innoveert niet verder op de vorige grote update die de zogeheten chatheads introduceerde. Overigens kreeg Facebook daarna nog een update waarin de glans van het app-icoon verdween.

Downloaden: Facebook (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2013, 8:43
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.