iMAME: arcade-emulator in de App Store toegelaten

De iPhone-app iMame is een speciale MAME-emulator, waarmee je oude arcade-spellen op je iPhone kunt spelen. De app lijkt Apple's goedkeuringsproces voorbij te zijn geglipt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iMAMEDe in de App Store verschenen app iMAME lijkt Apple’s goedkeuringsproces voorbij te zijn geslopen. Deze app is namelijk een emulator, die een scala aan oude arcade-spellen op je iPhone en iPad kan afspelen door roms in de app te laden. Apple heeft altijd een harde hand gehad in het niet toelaten van soortgelijke apps in de App Store. iMAME is echter niet de eerste app die onlangs door het net is gezwommen: ook de tethering-app iTether was een aantal uur in de App Store beschikbaar.

MAME-emulators maken het mogelijk om verschillende spellen die ooit voor arcadekasten verschenen te spelen. Hiervoor moeten wel speciale rom-bestanden van de desbetreffende games gedownload worden, die verspreid zijn over verschillende websites. Jailbreakers waren al langer in staat om deze games te spelen via verscheidene apps, maar Apple mijdt dergelijke applicaties uit de App Store. Het is daarom ook de vraag hoe lang iMAME nog in de App Store zal staan. Apple verwijderde iTether na een paar uur, maar Apple’s kerststop voor iTunes Connect gaat vandaag wel van start.

iMAME bevat van zichzelf negen vrij onbekende spellen, maar de app kan ook gebruikt worden om andere MAME-roms op af te spelen. Door met PhoneView of iExplorer de ingepakte rom-bestanden in de documents-map te zetten, zou het mogelijk zijn om de games af te spelen.

Downloaden: iMAME (gratis)

Update: iMAME is door Apple uit de App Store gehaald, zoals al werd verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2011, 11:44
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, emulator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.