Sociaal fotonetwerk Eeve voor de iPhone openbaar gemaakt

Het sociale fotonetwerk Eeve is vanaf vandaag door iedereen te gebruiken. Tot voorheen bevond de app zich nog in een testfase, waardoor slechts een klein aantal mensen hem mocht gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

EeveIn september schreven we voor het laatst over Eeve, een sociaal fotonetwerk dat foto’s van bepaalde evenementen samenbrengt. De app was toen alleen beschikbaar voor een selecte groep testers, maar is nu door iedereen te gebruiken. Het openbaar maken van het netwerk gebeurde vlak nadat er een nieuwe update uitkwam van de app, die op basis van gps-locaties nu je foto’s automatisch samenvoegt met die van anderen.

Door naar je gps-locatie te kijken, weet Eeve waar je een foto hebt gemaakt. Je foto’s worden in een album gebundeld met die van andere Eeve-gebruikers die daar fotograferen. Op deze manier werk je als een groep iPhone-gebruikers samen aan een verslag van een evenement zoals een verjaardag, zonder dat je veel moeite hoeft te doen om alle beelden naar elkaar te sturen.

Eeve is niet de eerste app in zijn soort: eerder verscheen bijvoorbeeld nog Piictu, een fotodienst die je foto’s over een bepaald onderwerp met een grote groep laat delen. Een aantal stopgezette iPhone-apps van Google speelden ook met collectieve foto-albums. Andere aanbieders zien er nog wel brood in: recent werd Hipstamatic Disposable uitgebracht.

Downloaden: Eeve (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2011, 17:31
Categorie Fotografie en video
Onderwerp sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.