iCulture speelt XL: Rival Knights, Angry Birds, SocceR10 en meer

In deze iCulture speelt XL de leukste nieuwe iPhone- en iPad-games van deze donderdag. Online vechten met Rival Knights en Wrong Way Racing.

ICS XL SocceR10 headerVoor gamers met een iPhone of iPad is elke donderdag een feestje. Dat is de dag in de week dat veruit de meeste games worden uitgebracht – en vaak ook nog eens de beste games in de week. In deze speciale iCulture speelt XL zetten we de leukste nieuwe releases op rij. We nemen ze niet allemaal mee, maar vissen de krenten uit de pap. Platformgame Plantman, de verkeerde kant van de weg rijden in Wrong Way Racing, online riddergevechten in Rival Knights van Gameloft en nog veel meer.

Angry Birds Space (€0,89, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+) – De grootste update van Angry Birds Space tot nu toe omvat 40 nieuwe levels in twee werelden, 6 nieuwe bonuslevels en introduceert een zoektocht naar stukken van een Nasa-ruimteschip. Daarmee kan je nog eens 4 bonuslevels ontgrendelen. Heel wat voer om meer vogels de lucht in te slingeren richting de varkensstellages.

Plantman (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+) – De nationale filmschool van Denemarken heeft goed gekeken naar de klassieke Oddworld-games voor Plantman, een puzzelplatformer die zich afspeelt in een groene maar giftige toekomst. Je haalt hendels over, ontwijkt gevaren en sluipt. De kreuntjes van de hoofdpersoon werken op de zenuwen en de veegbesturing kan verfijnder, maar Plantman is een warme en bovendien echt gratis game.

Quadblast (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+) – Neonkleuren op de achtergrond, dodelijke zwarte balletjes en jouw allesvernietigende witte laser waarmee je al het gevaar afwendt door te kantelen en te vegen. Quadblast is een simpel opgezette highscoregame met een verslavend karakter.

Rival Knights (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – De grote gamesuitgever Gameloft heeft het vorig jaar verschenen Joust Legend overgenomen en in een nieuw jasje gegoten, waarin online spelen tegen vrienden centraal staat. Jij en een tegenspeler ‘jousten’ tegen elkaar: twee paarden rijden op elkaar af en met een subtiele veeg of steek, stoot je de tegenstander van zijn paard. Een echte freemiumgame waarin de kwaliteit van je harnas en paard belangrijk zijn en veel geld kosten – maar het ziet er schitterend uit.

Scuba Diver Adventures (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS – Het rustgevende duikspel van de grote uitgever Chillingo is nu wereldwijd uitgebracht. Zwem door het water, neem opdrachten aan en maak foto’s van bijzondere (en waardevolle) dingen die je tegenkomt. Lekker lang spelen in fraaie omgevingen.

Sky Force 2014 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+) – De nostalgische shoot ’em up is bezig met een terugkeer in de App Store. Tussen alle middelmatige hommages maakt Sky Force 2014 sier met scherpe 3D-beelden en fraai kleurgebruik. Behalve de normale levelvoortgang, zijn er wekelijkse toernooien waarin je tegen vrienden speelt. Door sterren te sparen upgrade je lasers, schilden, bommen en magneten.

SocceR10 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – Ronaldinho staat model voor dit cartooneske gratis online voetbalspel waarin je steeds de juiste beweging moet uitzoeken om een tegenstander te passeren, een bal te schieten of een tackle in te zetten. Ondertussen bouw je een voetbalclub met steeds meer faciliteiten op.

Tales of the Adventure Company (€1,79, geen in-app aankopen, universeel, iOS – Een pixelrijke roguelike waarin je zolang mogelijk overleeft met de juiste tactiek en een beetje geluk. Tap op vakjes in een kerker en vecht om beurten tegen monsters door je verschillende manschappen en hun aanvallen in te zetten. Één keer kopen, oneindig doorspelen.

Wrong Way Racing (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+) – Simplistisch highscorespelletje waarin je zoveel mogelijk rondjes op een baan maakt. De truc is echter dat je de verkeerde kant op rijdt en elk rondje drie tegenliggers moet ontwijken. Net zo simpel opgezet als Flappy Bird en 100 Balls en minstens zo moeilijk.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2014, 10:49
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.