iCulture speelt: The Test: Fun for Friends (in het Nederlands)

The Test: Fun for Friends (in het Nederlands) op iPhone mengt een quiz met Tinder. Leer vreemden kennen en lach om elkaars antwoorden.

The Test Fun for Friends iPhone iPadHij staat opeens fier op nummer 1 in de App Store. Maar komt The Test: Fun for Friends (in het Nederlands) echt uit het niets? Nou, niet helemaal. Ten eerste is het gemaakt door Lotum, de ontwikkelaar achter het razend populaire iPhone-spelletje 4 Plaatjes 1 Woord. Ten tweede gaat het verder op de succesvolle formule van het inmiddels verdwenen flirtspel Test for Friends. En ten derde zetten we nu uiteen waarom The Test nog leuker is dan ten tweede.

The Test vraag beantwoorden iPhoneThe Test neemt je bij de hand in een tutorial waarin je tegen de computer speelt. Je krijgt wat Nederlandstalige vragen waarop je naar je eigen inzicht antwoord geeft. De computer probeert te raden wat jij hebt geantwoord. Daarna zie je de vragen die over de computer gaan en moet je voorspellen wat die heeft geantwoord. Na elke vraag die door beide partijen is beantwoord, worden de antwoorden vergeleken. Bij elke antwoordenmatch stijgt de temperatuurmeter fors. Bij elk antwoord dat niet overeenkomt, daalt de temperatuur weer een beetje.

Zoals dat potje tegen de computer gaat, gaat elk potje daarna tegen andere mensen. Alleen kan je dan ook een reactie geven na elke antwoordenvergelijking en kan je tussen de potjes door met elkaar chatten. Dat is meteen de knaller ten opzichte van het eerder genoemde Test for Friends: daarin moest je munten betalen om met anderen te kunnen chatten.

Je meldt je aan met e-mailadres of Facebook en hebt een sloot aan mogelijkheden om andere spelers te vinden. Druk op ‘Nieuw spel beginnen’ en je ziet dat je Facebookvrienden kan uitnodigen, kan zoeken op gebruikersnaam of je begint tegen een willekeurige tegenstander. Maar het zijn nog niet de enige opties. Je ziet welke spelers nieuw zijn, kan uitnodigen via WhatsApp, sms, e-mail en Twitter.

The Test doet Tinder iPhone The Test Fun for Friends antwoord zien

En dan is de Tinder-achtige datingfunctie van The Test nog niet genoemd. Bovenin beeld zie je meisjes en/ of jongens (afhankelijk van je voorkeuren) uit de omgeving waarvan je een grote foto kan opvragen en ze kan beoordelen. Geef je allebei een hartje aan elkaar, dan kan je tegen elkaar spelen en dus ook met elkaar chatten.

Behalve de personen, zijn het natuurlijk ook de vragen die The Test maken of breken. Ontwikkelaar Lotum zegt honderden vragen in het spel te hebben verwerkt, waarvan in onze testsessie de meeste goed geformuleerd zijn in het Nederlands. Een antwoord wil nog wel eens van de regel vallen, maar vragen als ‘Deel je het geld als je oma jou je erfenis nalaat?’ en ‘Heb je wel eens buitenseks gehad?’ kunnen er op eigen kracht al voor zorgen dat The Test geen eendagsvlieg is in de App Store.

Downloaden: The Test: Fun for Friends (in het Nederlands) (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2014, 19:45
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.