Lezen op de iPad: Humo, National Geographic en Telegraaf WK

De Nederlandse National Geographic, het WK-katern van De Telegraaf en het vernieuwde Humo: je kan ze verrijkt lezen op de iPad.

National Geographic lezen op iPadHet blijft een mooi fenomeen: hoe tijdschriften en kranten aanpassingen doen speciaal voor lezers op de iPad. In de afgelopen week zagen we drie nieuwe initiatieven langskomen die we in dit artikel uitlichten. De Nederlandse uitgave van National Geographic is nu verrijkt met beelden en video’s, het Vlaamse Humo heeft een grondig vernieuwde app en De Telegraaf biedt een speciaal WK 2014-katern op de iPad.

Nieuwe National Geographic

National Geographic iPadUitgever G+J bracht in mei al verschillende digitale edities van magazines uit: Jan, Quest, Vogue en Glamour. Nu is ook het huzarenstukje van de uitgever uitgekomen en welke titel anders dan National Geographic kwam daarvoor in aanmerking? Net als het internationale NatGeo Traveler, is de Nederlandse uitgave verrijkt met grote drukbare foto’s, video’s en uitvouwbare statistieken. Het blad op de iPad bedient simpelweg niet meer als een PDF waar je doorheen bladert. Het voelt nu als een volwaardig digitaal magazine.

Als altijd is de fotografie in National Geographic Magazine prachtig en minstens zo veelzeggend als de lange en uitdiepende reportages over culturen, expedities, natuur, dieren, wetenschap en ruimtevaart. De Nederlandstalige applicatie richt zich naast Nederland ook op Belgische lezers met op ons afgestemde onderwerpen.

Downloaden: National Geographic Magazine NL/BE (gratis, €4,49 per nummer, universeel, iOS 6.0+)

Humo

Humo iPad verrijkt magazineHet Vlaamse magazine Humo werd deze week voorzien van een grondige vernieuwing, waardoor het ‘lijfblad’ met opinie, achtergrond en humor voortaan verrijkt is met multimedia in de app. Foto’s kunnen worden vergroot, je kan op audiofragmenten drukken om ze af te spelen en hebt ook videoverwijzingen in het virtuele blad. Niet alleen in de grote artikelen, maar ook in de kleine hoekjes. Zo kan je fragmenten horen van de cd-besprekingen in het blad en zie je trailers bij filmrecensies.

De applicatie en het virtuele magazine zien er strakker uit, maar niet alle gebruikers zijn tevreden. Zoals het vaker gaat bij kiosk-apps, klagen abonnees en kopers van losse nummers dat hun archief van gelezen nummers in de vorige app niet meer volledig is. Ook werken de verwijzingen in oude nummers niet meer, maar kan je er alleen in bladeren. De nieuwe Humo werkt helaas alleen in de staande houding van de iPad, maar als je vanaf nu begint, zie je een fraai verrijkt magazine.

Downloaden: Humo (gratis, €2,69 per nummer, iPad, iOS 7.0+)

WK Katern in De Telegraaf

De Telegraaf lezen iPadDe Telegraaf heeft geen aparte app uitgebracht voor het WK 2014 op de iPad, maar haar nieuwsapp is wel voorzien van een extra katern met WK-nieuws. Het is alleen voorhanden op de iPad en dus niet op de iPhone, en is ook alleen te lezen tegen betaling. WK Vandaag levert dagelijks om 20.00 uur ‘s avonds een dagoverzicht van het toernooi en achtergronden.

De bijlage is gratis voor abonnees. Een dag toegang tot WK Vandaag kost 89 cent en voor dat geld mag je reportages, achtergronden, columns en overige extra katernen uit de krant verwachten. Het is wel wat jammer dat de uitgave pas in de avond verschijnt: dat zijn de wedstrijden immers al bezig. Is het niet leuker als je juist overdag uitgebreid kan bijlezen over het WK?

Downloaden: De Telegraaf (gratis, €0,89 voor dagtoegang, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2014, 12:35
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.