iCulture speelt Toad Rider en uitbreiding voor 5 jaar oude The Quest

Na highscorespel 99 Bricks nog twee nieuwe games vandaag. Kerkers doorkruisen in The Quest: Elemental Asteroids en zweven in Toad Rider.

ICS Toad Rider iPad iPhoneWe hadden het bij 99 Bricks kunnen laten vandaag. Het nieuwe Nederlandse spel is gratis, leuk afgewerkt en verslavend. Maar het zou zonde zijn om Toad Rider en The Quest: Elemental Asteroids over het hoofd te zien. De eerste roept herinneringen op aan een van de meest frustrerende gameplay-onderdelen ooit, maar is toch een leuke game. The Quest zet je ook terug naar een ver verleden. Naar de tijd waarin je met je zwaard nog eens paarse aliëns bevocht.

Toad Rider: een stukje nare nostalgie

ICS Toad Rider iPad screenshotHeb je ooit Battletoads op de NES gespeeld? Als je dat hebt gedaan, weet je hoe moeilijk het spel was. En herinner je je vast ook nog het meest frustrerende onderdeel van het spel. Uitgerekend dat is nu in een nieuwe game voor iPhone en iPad gestoken. In Toad Rider van Abdullah El-Sayed zoef je zo ver mogelijk naar een highscore op een soort zwevende jetski. Net als in andere highscorespellen, heb je daarbij constant drie banen om razendsnel tussen te schakelen. De een betekent je einde vanwege een explosief waar je niet mee in aanraking moet komen, de ander mondt uit in een afgrond en op de derde vind je een schans als enige redmiddel. Dat werk. Maarrr… Toad Rider is geen 3D-game waarin je de obstakels al redelijk van tevoren ziet aankomen. Nope. Je bekijkt het spel des Battletoads van opzij en dan komen die verrassingen toch wel erg plotseling hoor. Ondertussen word je bovendien geplaagd door andere coureurs die je moet zien te overleven en vliegen natuurlijk ook weer de raketten op je af. Een highscore waar je soms je zenuwen even voor moet bedwingen.

Downloaden: Toad Rider (€0,89 met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 4.3+)

The Quest – Elemental Asteroids

ICS The Quest oog in oog met alienWe blijven even in de hoek zitten van games die teruggrijpen naar het verleden. The Quest is een eerbetoon aan verschillende Westerse RPG’s uit de jaren negentig, waarin je kerker na kerker afstruinde om te vechten en missies te halen. Maar de iPhone-game zelf kwam ook alweer vijf jaar geleden uit! Elemental Asteroids is een game die je op zichzelf kan spelen, maar een spel dat ook als uitbreiding fungeert voor het originele The Quest van Chillingo. Het is nog steeds dat spel waarin je praat met personages, je items en ervaring verzamelt en De voornaamste toevoeging, behalve meer speeluren dan, is de veranderde sfeer van deze expansie. Apen in rode moerassen, paarse aliëns, een gigantische waterval en bont gekleurde paleizen: niks is te gek voor The Quest. Als je het origineel al hebt, kan je na installatie van deze uitbreiding naar de nieuwe gebieden verhuizen via de Mithria-haven. Kapitein Hanty moet je naar de nieuwe Elemental Asteroids kunnen brengen. Maar de game waarschuwt: je bent toch wel al minstens level 17 met je personage? Het is geen al te makkelijke game nee.
De trailer hieronder is afkomstig van het alweer vijf jaar oude origineel!

Downloaden: The Quest – Elemental Asteroids (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 20:14
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.