iCulture speelt: Polar Bowler, Lightbringers en uitdagende 15 Coins

In de iCulture speelt het leuke nieuwe highscore-spelletje 15 Coins, hack & slash-game Lightbringers voor iPhone en iPad en Polar Bowler.

ICS 15 Coins Snake meets Pac-Man iOSHet is een geweldige dag voor games op de iPhone en iPad. Vanochtend vroeg hadden we al een uitgebreide review van Monument Valley klaar staan en op zustersite iPadclub.nl doken we al in de ruimte-escapades van FTL: Faster Than Light. En dan slaan we het vannacht elders in de wereld uitgekomen Hearthstone nog even over. En nu doen we er gewoon een schep bovenop, met het aanstekelijke 15 Coins, hack & slash-game Lightbringers en bowlen met ijsberen in Polar Bowler.

Polar Bowler: meer scheuren dan kegelen

ICS Polar Bowler iPad iPhoneDe tijd dat Polar Bowler een simpel browserspelletje was waarin je kegels bowlt met een ijsbeer, is van ons afgegleden. De Polar Bowler die voor 89 cent in de App Store staat voor iPhone en iPad, is meer een soort racespelletje waarbij je eerst uitgebreid racet om op de baan te blijven en in dat traject dan zoveel mogelijk kegels omver glijdt. Het lijkt eigenlijk wel een beetje op Angry Birds Go, al liggen de snelheid en de agressiviteit waarmee in-app aankopen op je af worden gestuurd, wel een stuk lager. Met 70 levels waarop je steeds drie sterren kan halen, heb je in ieder geval een flinke kluif aan het ijsracebowlen.

Downloaden: Polar Bowler (€0,89, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Lightbringers: heftige hack & slash

ICS Lightbringers Saviors of Raia iOSLightbringers: Saviors of Raia lijkt aan alles een doorsnee hack & slash-game. Het spel ziet er donker uit, heeft vrij generieke omgevingen waarin je oneindig monsters neerhakt en getrouw het genre zijn ook de teksten op het scherm bitter klein en de menu’s allesbehalve intuïtief. En toch heeft Lightbringers wat. Je merkt het als je ervoor kiest de introvideo te bekijken in plaats van meteen te spelen al. Die is indrukwekkend met prachtige animaties en snelle bewegingen. En dat is nou precies wat deze game weet vast te houden. Of je in je uppie monsters verslaat of samenwerkt met drie andere spelers online: de actie in Lightbringers is ongekend heftig. Je loopt razendsnel, je valt zó snel aan dat je de kleine tegenstanders niet eens goed in beeld te zien krijgt en je speciale acties zijn al snel verwoestend. Ook aardig is dat je niet meteen sneuvelt als je energiebalk op is. Saviors of Raia hanteert het Call of Duty-systeem waarin je weer meteen geneest als je even uit de drukte bent. Dat blijf je na een aantal levels natuurlijk niet lang – en dan wordt het pittig hoor. Ook omdat een aanval gebruiken je beweging min of meer blokkeert. Het best met medespelers.

Downloaden: Lightbringers: Saviors of Raia (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=a2rtFlkOrB8

15 Coins: highscoregame met limiet

ICS 15 Coins iPad iPhoneEr is een nieuw interessant fenomeen op gebied van highscore-spellen: highscore-spellen die je uit kan spelen. Het onlangs uitgebrachte 2048 had nooit bestaan zonder Threes, maar kan zomaar een trend zetten. Want 15 Coins heeft nu een vergelijkbare opzet. Je werkt niet toe naar een steeds hogere highscore, maar naar het verzamelen van 15 munten. En dat is niét makkelijk. Je bestuurt een wit pijltje dat 15 munten moet oppakken op het scherm. Tot zover lijkt het op Snake, maar de variant is dat je zwarte spookjes op je spoor achterlaat die steeds meer ruimte in beeld innemen. Je kan ze uitschakelen door vierkanten in beeld op te pakken en de spookjes vervolgens uit te schakelen. Dat is weer net Pac-Man dus. Pac-Man en Snake: het is een leuke combinatie.

Downloaden: 15 Coins (€0,89, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2014, 20:25
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.