iCulture speelt: Oceanhorn komt 7 november, New Star Soccer en Device 6 is GvdW

Device 6 is Game van de Week, het Zelda-achtige Oceanhorn voor iPhone en iPad heeft een releasedatum en D&D Arena is 'gratis'.

ICS Device 6 iPad iPhone GvdWOm een Game van de Week uit te roepen deze week, moeten we zoeken naar spelden in hooibergen om games af te laten vallen. Bij CSR Classics, Batman Arkham Origins en het vandaag behandelde D&D Arena is het nog niet zo moeilijk: de agressieve freemium-benadering staat tegen. Bij het prachtige point & click-spel Machinarium hebben we soms een beetje last van het inzoomen en in de beklemmende horrorgame Indigo Lake schieten we wel eens per ongeluk. Blijft over een game van ongekende klasse en originaliteit: Device 6.

Oceanhorn heeft een releasedatum!

Geen harde toezegging, maar een teaser van de ontwikkelaar. Oceanhorn heeft een officiële releasedatum gekregen, dat weten we zeker, maar als het aan de maker ligt mogen we hem nog niet zeker weten. Ontwikkelaars Cornfrox Bros en FDG Entertainment onthulden de datum gisteravond laat aan TouchArcade, door de website een screenshot op te sturen met de opdracht de datum eruit te puzzelen. De lezers zijn het erover eens, en wij volgen trouw: Oceanhorn komt uit op 7 november. Op het hieronder groot afgebeelde screenshot zie je dat de hoofdpersoon 7 pijlen in zijn bezit heeft. Hij staat overigens ook in de richting van de 7 op de klok. En de maand? Die kan je destilleren uit de naam van het screenshot: Oceanhorn-and-it-is-hard-to-hold-a-candle-in-the-cold-.jpg. Een regel van een songtekst die alles duidt: het komt uit November Rain van Guns ‘n Roses. 7 November dus. En wat hebben we een zin in de game die zichzelf zo duidelijk opwerpt als The Legend of Zelda voor iPhone en iPad! We hebben het sterke vermoeden dat we wel eens meer van de game kunnen zien op de Apple-presentatie dinsdag 22 oktober…

ICS Zelda voor iPhone iPad Oceanhorn

D&D Arena: slepen en vechten in Dungeons & Dragons

ICS Arena of War screenshotDungeons & Dragons is zo’n beetje de vaandeldrager van het fantasy-genre. Als je dobbelstenen, kerkers ogres, ondoden, ridders en magiërs bij elkaar ziet, heb je dikke kans dat je met Dungeons & Dragons te maken hebt. Maar dat maakt de naam nog geen garantie voor goede games. Nu probeert uitgever Mobage het, bekend van freemium-spellen die nogal gretig op je geld uit zien. En na een makkelijke start is dat in het nieuwe D&D Arena voor iPhone en iPad niet anders. We knokken lekker door, gaan een keertje dood, halen de missie vervolgens opnieuw knokken even door en dan… is onze energie op. De moeder van alle in-app aankoop verschrikkingen: energie moeten kopen om verder te spelen. Jammer, want het spel zelf is in principe leuk. Het zet een toegankelijke versie van de kerkergevechten neer, zonder dobbelstenen maar met een slingerprincipe. Je trekt je eenheid naar achteren om een doelwit te kiezen en afhankelijk van de kracht, geef je een afstandschot of val je frontaal aan. Voorwerpen als explosieve ballen en putten met gif maken de eerste omgevingen al wat leuker en het spel speelt lekker vlot. De krachten die je verzamelt na de missies kan je inzetten voor nieuwe aanvallen, je voegt verzamelde kaarten samen voor nieuwe specialiteiten en kan zelfs online met vrienden samen een party vormen om de kerkers te doorploeteren. D&D Arena is een beetje omslachtig in de menu’s maar eigenlijk best leuk voor een vlotte tussendoorsessie. Meer kan je er door de timers helaas ook niet van maken.
Downloaden: D&D Arena (gratis, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=WoVs_AgNwX8

Grote update voor New Star Soccer

ICS New Star Soccer menu iPad iPhoneWe hebben er niet al teveel aandacht aan besteed, maar New Star Soccer mag gerust een van de meest verslavende en uitgebreide voetbalspelletjes op de iPhone en iPad heten. In het spel ben je niet alleen voetbalcoach, maar ook manager van de club, voetballer en ga je ook nog over de sociale levens van de voetballers. Een omvangrijk pakket – en dat is in de nieuwe update 1.5 niet anders geworden. Je kan nu drie carrières opzetten in plaats van één en je hebt meerdere manieren om bepaalde tegenvallers te verwerken. Een seizoen opnieuw beginnen is een nieuwe opties en je kan zelfs ontslag nemen bij een club en zo het spel beëindigen. Als je vooral wel door wilt spelen, krijg je te maken met allerlei balanstweaks in het spel, geavanceerd koppen, kan je werken aan aanval of verdediging en huur je agenten en trainers in om je te begeleiden. Ook de kunstmatige intelligentie van de veldspelers ging omhoog, je kan spelen als man of vrouw, er zijn Speler van het Jaar-prijzen, nieuwe achievements die je kan delen op Facebook en Twitter en de interface van het spel is bijgeschaafd. Hadden we al gezegd dat er nieuwe krantenberichten zijn, dat er een reageermogelijkheid is op journalisten en dat er allerlei nieuwe audio is toegevoegd. Een monsterupdate voor New Star Soccer.
Downloaden: New Star Soccer (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Device 6

iPC Game van de WeekTekst als hoofdrolspeler in een spel, maar dan niet op de manier dat je woorden moet maken met de letters op je plankje. Device 6 is geen Scrabble. Het lijkt er zelfs in de verste verte niet op. Ontwikkelaar Simigo bracht eerder dit jaar Game van de Week Year Walk uit en levert nu weer een belevenis die zich niet laat vergelijken. Device 6 is een literair avontuur. Je leest hapbare stukken tekst in alle houdingen van de iPhone en iPad en kantelt je een ongeluk om de schitterend opgemaakte tekst met al zijn speelse elementen mee te krijgen. Het is niet alleen een verhaal over spionage en een bijzondere wereld, maar ook de basis van de puzzels in het spel. In Device 6 haal je niet alleen de oplossingen uit de tekst en beelden er omheen, maar moet je eerst maar eens de puzzels zien te herkennen. Terwijl je aanwijzingen voor jezelf opschrijft met pen en papier naast de iPhone, word je gegrepen door het vervreemdende verhaal en geluidseffecten die nergens op lijken. Opgeteld krijg je een voorstelling die je nog lang bezig houdt nadat je de iPhone of iPad hebt weggelegd. Device 6 kietelt je verstand en kruipt onder je huid.
Downloaden: Device 6 (€3,59, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen device 6, gvdw, iculture speelt, oceanhorn, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.