Glimpse Messenger voor iPhone: berichten sturen zonder screenshots

Glimpse Messenger voor iPhone richt zich op de privacy van gebruikers. Daarom zijn berichten nooit geheel zichtbaar, maar woord voor woord.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

GlimpseEen paar weken terug signaleerden we Glimpse Messenger als nieuwe app die zich op de privacy van de gebruiker richt. Toen werkte het alleen nog niet met Nederlandse nummers. Na de laatste update is dat probleem verholpen en kan iedereen de app gebruiken. Het idee achter Glimpse Messenger is simpel maar doeltreffend: verstuurde berichten zijn nooit in hun geheel zichtbaar, maar woord voor woord. Denk aan een voorbij rollende tekst op een reclamebord. Zo kunnen ontvangers jouw berichten wel lezen, maar nooit screenshots ervan maken. Als het volgende woord in de zin zichtbaar wordt is de rest van de tekst immers alweer afgedekt, en als de gehele tekst is afgespeeld verdwijnt het bericht.

glimpse screenshotNa het installeren van Glimpse kun je een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, en daarna je telefoonnummer invoeren. Je ontvangt dan een 4-cijferige pincode waarmee je toegang tot de app krijgt. Daar kun je mensen uit jouw contactenlijst toevoegen door ze via iMessage op Glimpse te attenderen. Op het beginscherm vind je ook een voorbeeldgesprek met Glimpse zelf, zodat je kan zien hoe het werkt. Open een gesprek waar een bericht voor je klaar staat met éen tik, en maak een bericht in een persoonlijk gesprek met twee tikken. Je kunt ook eerst op het pennetje klikken, een van je contacten uitkiezen en daarna een bericht sturen.

In het voorbeeldgesprek merk je meteen dat Glimpse inderdaad ‘screenshot-proof’ is, maar dat de woorden wel tergend langzaam zichtbaar worden. Als je daarvoor te ongeduldig bent kun je in de instellingen de snelheid waarmee de woorden in de berichten voorbij rollen aanpassen. Ook is het nogal wennen dat je jouw eigen berichten op geen enkele manier meer terug kan zien. Twijfel je of je iets wel duidelijk genoeg hebt geformuleerd, en of je überhaupt wel op verzenden hebt gedrukt? Je zal het nooit meer weten. Verder is de app minimaal vormgegeven, zonder enige poespas. Zo kun je geen foto’s of andere bestanden sturen en zijn er geen stickers of spraakfuncties. Het draait puur om het versturen van berichten die niet kunnen worden gedeeld of verspreid.

Downloaden: Glimpse Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2013, 9:51
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen messaging, privacy, screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.