iPhone-app Eneco Wind toont stroomproductie windmolens

Eneco Wind voor iPhone is een applicatie waarmee je de stroomproductie van windmolens live kan bekijken. De app is gratis.

Eneco Wind iPhone iPadEneco heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee klanten kunnen zien wat de windmolens van de energieleverancier opleveren. Het gaat voorlopig om de windmolens van twee windparken waarin klanten zelf konden investeren met obligaties: windpark Houten en De Locht in Kerkrade. De Eneco Wind-applicatie is echter beschikbaar voor iedereen. In de app zie je live hoeveel stroom de windmolens produceren en ook de dagproductie en langere termijn worden vastgelegd in de app.

Dat gebeurt op basis van een verwachting. De applicatie geeft aan hoeveel procent van de verwachte energie in een maand of in het jaar al is opgebracht. Die voorspelling staaft op de gemiddelde windhoeveelheid per maand. Statistieken worden niet alleen in cijfers neergezet, maar je ziet ze ook terugkomen in trendgrafieken. Concreet zie je bij elk windpark hoeveel huishoudens op dat moment op de stroomproductie kunnen teren. Verder lees je ook algemene cijfers en informatie over de windparken.

Eneco Wind iPhone voorpagina Eneco Wind statistieken maand

Het Windpark Houten moet vanaf oktober dit jaar ongeveer 4700 huishoudens van stroom voorzien in samenwerking met de lokale partij Uwind. Er zijn 5000 obligaties voor uitgegeven van 500 euro per stuk. De Locht gaat al wat langer mee en levert vanaf juli 2006 windstroom aan 3000 huishoudens. Daar investeerden 600 personen en bedrijven in.

Eneco is niet de eerste energieleverancier die de productie van windenergie inzichtelijk maakt. Windcentrale biedt dezelfde functie al langer en op grotere school.

Downloaden: Eneco Wind (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2013, 18:02
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen eneco, energie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.