iCulture speelt: de nieuwste voetbalgames voor het WK 2014

De beste voetbalgames voor het WK 2014 op iPhone en iPad: FIFA 14, World Soccer Striker, SportsQuest, Training with Messi en Head Soccer!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS WK 2014 Voetbalgames iPhone iPad headerDe donderdag is altijd dé dag waarop de meeste nieuwe games en grote updates uitkomen. Met nog een halve maand aftellen, staat een grote greep van het gamenieuws op de iPhone en iPad vandaag in het teken van het WK Voetbal 2014 in Brazilië. We testen onze kennis in SportsQuest, voetballen in retrostijl met S.S.C. 14 en nemen strafschoppen in Final Kick. We ballen met Messi, schoppen aliëns het stadion uit met Falcao en trainen de lachspieren in World Soccer Striker. Oh, en succesgame Skyline Skaters doet Rio de Janeiro aan!

Sportkennis meten: SportsQuest

WK 2014 Games SportsQuest iPhoneGenoeg algemene kennis getest in Per Seconde Wijzer en Nationale Nieuws Quiz. Met het WK in aantocht wordt het tijd je sportkennis te meten en te verruimen! SportsQuest kan alleen en tegen vrienden worden gespeeld en zit bol van de categorieën, met naast voetbal ook allerlei andere sportcompetities als Formule 1, tennis, golf, zwemmen en meer. Maar voetbal voert de hoofdmoot. Er zijn vragen over de belangrijkse Europese competities (dus helaas niet de onze) en de 32 landen die meedoen aan het WK 2014. Naast de scores tegen je tegenspelers, kan je je prestaties ook vergelijken aan de hand van de trofeën die je wint en de rang waarin je stijgt. Niet Nederlandstalig, wel leuk!
Tegenstanders vinden? Gebruik de reacties voor het uitwisselen van gebruikersnamen!

Downloaden: SportsQuest (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 6.1+)

Voetbalgame oude stijl: S.S.C. 14

WK 2014 voetbalgames SSC 14Het WK zelf is geen speelbaar toernooi in S.S.C. 14, maar door de timing van de release bestaat er geen twijfel over. Natúúrlijk wil S.S.C. 14 meeliften op het toernooi. Je begeleidt een team in vier Engelse divisies, de Franse, Duitse, Italiaanse, Spaanse, Schotse en Japanse competities en gaat daarin met nepteams en nepnamen aan de slag om kampioen te worden. De voetbalactie waarmee je dat doet, doet denken aan voetbalgames van vroeger. Je bekijkt alle actie van boven, sprint automatisch en hebt slechts twee knoppen om mee te spelen: schieten en passen. Heerlijk, die eenvoud en dat tempo. Realistisch is het allemaal niet, maar het balt best aardig.

Downloaden: S.S.C. 14 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Suffe strafschoppen: Final Kick

WK 2014 iOS apps Final KickKen je de grappenreeks “You had one job…”, vaak begeleid door een afbeelding van de meest knullige, mislukte dingen? Dat komt in ondergetekende op bij het spelen van Final Kick. Een game die helemaal is gemaakt om het nemen van strafschoppen na zogenaamd belangrijke wedstrijden (die verder niet worden gespeeld in het spel), die moet wel goed zijn in het weergeven van strafschoppen toch? Nou, nee hoor. De spelers zien er nog wel aardig uit, al zijn ze niet gevormd naar realistische spelers, maar de geluidseffecten zijn waardeloos en dan hebben we het nog niet over het gebrek aan kracht in elk schot. Er zit gewoon geen sjeu, geen voetbalgevoel in Final Kick. God behoede ons als dit niveau ook maar één keer op het WK wordt gehaald.

Downloaden: Final Kick (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Bijzonder: Falcao vs Aliens

ICS WK 2014 Games iPhone iPad Falcao vs AliensDe Colombiaanse sterspeler Radamel Falcao heeft zijn eigen voetbalgame gekregen op de iPhone en iPad en het is misschien niet wat je helemaal verwacht. Ontwikkelaar Marmalade Play stofte het brick breaker-principe weer eens af voor dit spelletje en zodoende hebben aliëns voetbalstadia veroverd en moet jij ze er weer uitschoppen met de bal. Onderaan beweeg je Falcao van links naar rechts, kaats je de bal en trap je tegen de aliëns aan. Die laten soms nuttige power-ups achter en soms doodshoofden die je beter kan ontwijken. Aan het einde van een level, speel je tegen de aliënbazen waaronder de doelman in het midden. Je besluit een level natuurlijk met een doelpunt. De game is een demo van de volledige versie die binnenkort moet uitkomen. Die zal 6 stadia en 24 levels tellen.

Downloaden: Falcao vs Aliens (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Net niet: Training with Messi

ICS Training With Messie iOSOoit gedacht dat je Messi zou zijn juichen omdat hij de andere kant van het veld bereikt met de bal aan de voet? Wij ook niet. Misschien had Rock and Roll Game Studio zich iets meer in de Argentijn moeten verdiepen voordat het Training with Messi uitbracht, een spel dat in de basis wel geinig is, maar het echt laat liggen op uitwerking. Elke missie maak je aan het einde een doelpunt, maar daarvoor ligt de ‘uitdaging’ die je vermijdt met kantelen en veegbewegingen. Tegenstanders zetten tackles in, op rode vlakken mag je niet lopen en in de hoek van het beeld staat een timer waarvoor je moet binnenkomen. Zoals Evert ten Napel in FIFA zou zeggen: “De bedoeling was duidelijk, de uitwerking minder.”

Downloaden: Training with Messi (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.0+)

Skaten in Rio: Skyline Skaters

WK 2014 Games Skyline Skaters iOSMet de sport heeft het niet zoveel te maken, maar ook Skyline Skaters doet het WK Voetbal 2014 aan. Het spelletje dat de App Store meteen in zijn eerste weekend veroverde, laat je nu over de daken van Rio de Janeiro skaten. Overdag in de volle zon en ‘s nachts. Gelukkig zijn de Favela’s hier wel veilig: het grootste gevaar dat je kan overkomen, is dat je met je skateplank struikelt over een bloembak en je highscore aan diggelen ziet gaan. Behalve de nieuwe omgeving zijn er nieuwe gevaren, is Pepe’s magneet minder krachtig geworden en zijn er nu Game Center-achievements om te behalen. Maar de leukste vernieuwing naast Rio is Theo the Footballer. Het personage beschikt over een gouden bal om voorwerpen mee te slopen en met hem kan je allerlei voetbaltenues sparen en aantrekken. Het skatespelletje verdient een extra pluspunt omdat het helemaal op de huisstijl van het aankomende WK lijkt. Zo kom je wel in de juiste sambasfeer.

Downloaden: Skyline Skaters (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Toetje: World Soccer Striker

WK 2014 Games iPhone iPad World Soccer StrikerHet beste voor het laatst. World Soccer Striker lijkt op Head Soccer en is niet zo serieus als de andere voetbalgames in dit lijstje en dat maakt het spelletje nou juist leuk. Het is een kleine platformgame die je vanaf de zijkant bekijkt. Jouw mannetje en doel staan links, die van de computer rechts. Nu is het aan de hand van richtingsknoppen, een schiet-, actie- en springknop de bedoeling meer goals te scoren dan de ander. Hoe verder je komt, hoe meer speciale acties je daarvoor tot je beschikking krijgt. Draken die ballen in je goal spugen of powerschoten die je alleen met uitstekende timing tegenhoudt. World Soccer Striker is bij vlagen frustrerend omdat de computer maar acties op je blijft uitstorten, maar werkt nog vaker op de lachspieren omdat een actie in het verkeerde doel stuitert of op het laatste moment wordt weggekopt bijvoorbeeld. Door de veelvoud aan knoppen is een multiplayer met twee personen op één apparaat helaas niet mogelijk. Dat had het helemaal afgemaakt.

Downloaden: World Soccer Striker (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Deze voetbalgames bespraken we eerder al:

FIFA 14 Wk 2014 Nederlands elftal

  • First Touch Soccer kreeg een forse update speciaal voor het WK 2014. Nu is het ook mogelijk om het wereldtoernooi te spelen in de game, en daarvoor zijn de statistieken van de internationale teams aangepast.
  • FIFA 14 van EA Sports (afgebeeld) is nog steeds dé voetbalgame op iPhone en iPad, met goede besturing en uitgebreide mogelijkheden. De game is voor de gelegenheid ook al in de WK-sfeer gestoken.
  • PES Manager laat je een voetbalteam samenstellen van kaarten en kijken naar de wedstrijden die zij veroorzaken. Het is, hoe zeggen we het vriendelijk, enigszins voor verbetering vatbaar.
  • Penalty schoppen met vrouwen, voetbalvragen raden met en tegen vrienden en ook nog een hele grote stapel nuttige WK-apps in onze Applijst WK Voetbal 2014.
iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:25
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, voetbal, wk 2014

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.