Roco: slimme iPhone-afstandsbediening voor je Samsung Smart TV

Roco is een slimme iPhone-afstandsbediening voor je Samsung Smart TV die je naar eigen wens kan aanpassen.

Roco iPhone-app voor Samsung Smart TVTelevisiefabrikant Samsung heeft eigen apps in de App Store staan waarmee je je Smart TV kan bedienen. Die blinken helaas niet uit in design en gebruiksgemak en worden over het algemeen ook niet goed beoordeeld. Speciaal voor Samsung Smart TV’s is er nu de nieuwe iPhone-app Roco, waarin gebruiksgemak en een eigentijds ontwerp juist wel centraal staan. Met de app kun je overal in huis je televisie bedienen. Naast de basisfuncties zoals wisselen tussen zenders en het volume aanpassen kun je ook andere functies van de televisie met de app gebruiken.

Het werkt via je draadloze verbinding en niet via infrarood, zoals de meeste standaardafstandsbedieningen. Je ziet altijd alleen de knoppen die je als gebruiker op dat moment nodig hebt, licht de Duitse ontwikkelaar tegenover iFun.de toe. Dit hebben we zelf niet hebben kunnen testen omdat we geen Samsung-tv tot onze beschikking hadden. Roco wordt volgens de ontwikkelaars pas echt handig met de aanpasbare knoppen, die je met een in-app aankoop van €1,79 ontgrendelt. Die laat je je favoriete zenders onder een eigen knop plaatsen. Ook is het mogelijk om functies die je veel gebruikt meteen binnen handbereik te plaatsen.

Roco iPhone-app voor Samsung Smart TVRoco iPhone-app voor Samsung Smart TV

Toch zijn er nog wel enkele beperkingen waar je als gebruiker rekening mee dient te houden. Zo worden niet alle Samsung smart-televisies ondersteund. Roco werkt samen met alle Smart TV’s van Samsung die tussen 2010 en 2013 verkocht zijn. De nieuwe H-series, die Samsung eerder dit jaar introduceerde, worden bovendien nog niet ondersteund. Een ander puntje, is dat de app je alleen tekst in de standaard Samsung-apps zoals de internetbrowser laat invoeren, dus bijvoorbeeld niet in Netflix of andere apps. Ook kan de app niet gebruikt worden om de televisie in te schakelen, omdat de televisie hiertoe technisch niet in staat is.

Downloaden: Roco (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2014, 16:00
Categorie Diensten
Onderwerpen samsung, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.