Foursquare 7.0 voor iPhone: nieuw ontwerp, pushberichten op locatie

Locatie-app Foursquare voor iPhone heeft een nieuw iOS 7 ontwerp en stuurt je voortaan pushberichten met tips op basis van je locatie.

4squareLocatie-app Foursquare heeft een fikse update gehad, met een nieuw ontwerp en een andere indeling. Daarnaast geeft Foursquare voortaan pushberichten op basis van de locatie waarop een gebruiker zich bevindt. Als je een restaurant binnenloopt kun je bijvoorbeeld een bericht over populaire gerechten op de menukaart binnenkrijgen. En als je een vliegtuig uitstapt ontvang je wellicht suggesties voor locaties die vrienden op die bestemming hebben bezocht. De functie werkt ook als je de applicatie niet open hebt staan, maar zou wel batterijvriendelijk moeten zijn.


feedDe nieuwe Foursquare-app is niet voorzien van ondersteuning voor de M7-chip in de iPhone 5s. Foursquare heeft naar eigen zeggen een andere formule ontwikkeld om het batterijverbruik van de app minimaal te houden, maar zegt wel naar toekomstige mogelijkheden wat betreft de 64-bits processor te kijken. Het nieuwe iOS 7 ontwerp van de app behelst vooral een strakker uiterlijk en meer gebruik van foto’s, wat de app visueel een stuk aantrekkelijker maakt.

Bovenin het hoofdscherm zie je nu een carrousel met tips van andere gebruikers, daaronder worden vrienden op een nieuwe manier in een feed weergegeven. In een vorige update werden de realtime pushberichten van Foursquare al aangekondigd. De nieuwe functie werd echter stapsgewijs onder gebruikers uitgerold en was dus nog niet voor iedereen beschikbaar. Bij diezelfde update werd ook de nieuwe ‘Nearby’-functie geïntroduceerd. Daarmee zie je met een druk op de knop welke vrienden er in de buurt zijn, mits zij de applicatie natuurlijk ook hebben.

Downloaden: Foursquare (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

techcrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2013, 18:07
Categorie Reizen
Onderwerpen foursquare, locatie, pushberichten
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.