iCulture speelt: geesten in The Simpsons Tapped Out, Snailboy en NBA 2K14

Snailboy is een leuk platformspel voor iPhone en iPad en The Simpons Tapped Out heeft een Halloween-update met spoken.

ICS The Simpsons Tapped Out iPhone iPadDe afwisseling in het gamesaanbod op de iPhone en iPad, die zorgt ervoor dat de iCulture speelt elke dag leuk is om te schrijven. Kijk eens naar vandaag. The Simpsons heeft een grote update gehad waarna geesten je zelfgemaakte Springfield binnendringen. Het nieuwe basketbalspel NBA 2K14 valt door de mand het net en Snailboy is een platformspel waarin je springt met een slak. Je verzint het niet, maar daar hebben we zo onze mensen voor.

NBA 2K14: geen slamdunk

ICS NBA 2K14 iPad iPhoneEr waait een rare wind op het gebied van sportgames op mobiele apparaten dit jaar. FIFA 14 werd bijvoorbeeld volledig vernieuwd voor iOS en Android, maar op de Nintendo 3DS en PlayStation Vita krijg je precies hetzelfde spel als vorig jaar voorgeschoteld. Alleen de spelersnamen zijn daarin nieuw! En nu is hier NBA 2K14 – en opnieuw levert een ontwikkelaar broddelwerk. Het anders zo hoog aangeschreven basketbalspel heeft niet alleen dezelfde beelden als vorig jaar, maar bevat ook nog dezelfde technische foutjes en zelfs oude teamtenues van de teams in de hoogste Amerikaanse basketbalcompetitie. Maar de grootste slordigheid is nieuw: het commentaar loopt hopeloos achter op de actie die zich op het scherm bevindt – en dat zal voor veel spelers reden zijn het uit te zetten. Jammer dat NBA 2K14 zo de plank misslaat, want in principe krijg je voor de 7 euro die het spel kost wel een omvangrijk pakket. Je speelt vriendschappelijke potjes of toernooien en de bekende teams en spelersfoto’s zijn er keurig in verwerkt. Met de directe en – als je wilt – diepe besturing is ook niks mis. Maar na 2K Drive levert uitgever 2K Games met NBA 2K14 alweer een game uit waar echt te weinig tijd in is gestoken. Zo kweekt de uitgever snel een slecht imago.
Downloaden: NBA 2K14 (€6,99, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 5.0+)

The Simpsons Tapped Out heeft grote, grote update

ICS The Simpsons Tapped Out screenshotOns doet het niks, maar voor de Verenigde Staten is Halloween een verplicht nummer om in je serie te verwerken. Of je serie nou Will & Grace of The Simpsons heet: het feest met de spoken, dracula’s en uitgesneden pompoenen speelt altijd. Logisch dus dat het fuifje ook niet voorbij gaat aan de versie van Springfield die je zelf kan bouwen op iPhone en iPad. Spoken zijn na zombies en gremlins die nieuwe plaaggeesten (ha!) in The Simpsons Tapped Out. Ze nemen je inwoners over en je mag actief tikken en stofzuigen om ze weer te verwijderen. De nieuwe spookbom is het krachtigste middel: daarmee verjaag je spoken in de omtrek effectief weg. Het loont: de Goo die je verzamelt staat voor beloningen voor je stad. Verderde vernieuwingen in Halloween-kostuum: Count Burns, Suzanna the Witch, Maude Flanders hebben alledrie hun missies en er is een handvol nieuwe gebouwen, zoals de Gypsy Fortune Teller Shop waar inwoners hun toekomst kunnen laten lezen. Je kan verder je conformiteitsscore – niet ons woord – verhogen met Halloween-decoraties aan de weg. Bijbehorende missies zorgen voor de beloningen van al je daden. Maar weet je wat? Spoken zijn nog niet de enige vernieuwing in versie 4.5. Ook aliëns doen je dorp aan vanuit UFO’s en je hebt toch echt een Giant Ray Gun nodig om daar vanaf te zijn. Er is, al met al, best wat vernieuwing te vinden in de straten van Springfield.
Downloaden: The Simpsons Tapped Out (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Snailboy

ICD Snailboy iPhone iPadEen slak in de hoofdrol van een spel waarin je springt, dat ligt nou niet echt voor de hand. Ontwikkelaar Thoopid maalde er niet om. Die zag het slijmerige beestje als dé hoofdrolspeler van een natuurwereld die ze uiterst fraai in beeld heeft gebracht. In een herfstachtige sfeer spring je van paddestoel naar paddestoel, sta je op takken en ontwijk je netelige vruchten. Het spel is zo plat als een dubbeltje, maar alle voorwerpen zien er 3D uit en dat maakt dat Snailboy er 45 levels lang verzorgd uitziet. Het slijmere hoofdpersonage gaat bovendien gepaard met een net zo plakkerige gameplay: hier vind je geen richtingstoets onderin beeld, maar spring je door de slak naar achteren te trekken en weg te schieten. Op de Angry Birds-manier dus. Ondertussen verzamel je bollen groen slijm waarmee je extra levens kan betalen. Dat lijkt te betekenen dat je al snel levels moet herspelen om moeilijke levels te halen, maar de prijzen van de hartjes vallen mee en echt: een beperkt maar wel schappelijk aantal levens hebben, maakt het spelletje eigenlijk wel leuk uitdagend. De liefhebber kan zich middels in-app aankopen ook nog tegoed doen aan grote slijmpakketten voor nieuwe outfits, maar ook zonder blijft dit platformspelletje wel even kleven.
Downloaden: Snailboy (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2013, 18:59
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, the simpsons tapped out

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.